МУП доставио Тужилаштву извјештај против четворице

Срна
МУП доставио Тужилаштву извјештај против четворице

Бањалука - Управа МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет доставила је бањалучком Окружном тужилаштву извјештај против Данијела Трнинића /36/ из Хрватске Костајнице, те Санела Шеранића /32/, Ненада Драгишића /30/ и Деана Ђајића /29/ из Бањалуке, ухапшених у полицијској акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу сканка.

Извјештај против ових лица поднесен је због сумње да су починила кривично дјело неовлаштене производње и промета опојних дрога.

Против Шеранића и Трнинића извјештај је поднесен и због сумње да су починили кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја, саопштено је из бањалучког Окружног тужилаштва.

Након криминалистичке обраде осумњичени су спроведени на испитивање у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, након чега ће тужилац одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавијештена.

Они су осумњичени да су на више локација на подручју града Бањалука и општине Лакташи направили импровизоване лабораторије за вјештачки узгој сканка. Приликом претреса објеката које су користили од осумњичених је одузето око 900 стабљика индијске конопље, оружје, те већи износ новца у различитим апоенима и валутама и други предмети и средства који су кориштени за извршење кривичних дјела.

Осумњичени су ухапшени у оквиру заједничке акције “Уникат” Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана