Мотоциклисти покосили пјешаке

Небојша Томашевић
Мотоциклисти покосили пјешаке

Коњиц - Два пјешака и мотоциклиста погинули су током викенда у саобраћајним несрећама у којима су учествовали возачи двоточкаша.

У овим несрећама које су се догодиле у петак и суботу повријеђене су још четири особе које нису животно угрожене.

Пјешаци Мухарем Макан (55) из Коњица и Обренија Василић  (54) из Бијељине погинули су у налету мотоцикала на њих. Возач мотора "хонда" Н. Б. (44) из Ливна погинуо је у судару с "мерцедесом".

У полицији нису откривали узроке ниједне од ових несрећа, а према незваничним информацијама, сумња се да је свему кумовала брза вожња и непажња мотоциклиста.

Несрећа у којој је живот изгубио Макан догодила се у суботу увече у мјесту Челебићи код Коњица. На њега је док је пјешачио поред магистралног пута налетио мотоцикл "јамаха" којим је управљао Кевин Мујкић (23). Макан је тешко повријеђен, као и мотоциклиста Мујкић и обојица су превезени у мостарску болницу. По доласку у болницу Макан је преминуо. Мотоцикл који је возио Мујкић био је нерегистрован.

Василићева је погинула у петак када је на њу у Мајевичкој улици налетио мотоцикл који је возио малољетник (16) с којим је на мотоциклу била његова сестра. Њих двоје су након удара мотоцикла у Василићеву пали и повриједили се, али нису животно угрожени. Несрећа се догодила у тренутку када је Василићева излазила из свог аутомобила и кренула према продавници на другој страни улице.

- Само што је отворила врата возила и изашла на пут, однекуд се створио мотоциклиста и ударио је. Од удара је жена одлетјела неколико метара, а с мотора су  пали и младић и дјевојка. Убрзо је стигла полиција и Хитна, али несрећној жени није било спаса - рекао је један од очевидаца ове несреће.

Трећа жртва несрећа на путевима Н. Б. из Ливна погинуо је у суботу у мјесту Губер код Ливна када се возећи мотоцикл "јамаха" сударио с"мерцедесом" који је возио А. М. (51) из Ливна.

У овој несрећи лакше је повријеђен сапутник у "мерцедесу" И. Ј. (52) који је превезен у Кантоналну болницу у Ливну, гдје је задржан на лијечењу.

Портпарол МУП-а Ливањског кантона Ивица Врдољак казао је да ће тачан узрок ове несреће бити познат након истраге. Он је истакао да је у овој години на подручју овог кантона у саобраћају погинуло осам особа, док је лани за 12 мјесеци погинуло шест особа.

Статистика

Према полицијским статистикама, током седам мјесеци ове године на путевима у БиХ погинуло је 19 мотоциклиста, док су 243 повријеђена. На подручју РС у овом периоду погинуло је пет мотоциклиста, 28 их је повријеђено тешко, а 32  лакше. У истом периоду на подручју ФБиХ погинуло је 14 мотоциклиста, а 183 су повријеђена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана