Мјештани Хаџића у страху, поједини родитељи нису пустили дјецу у школу

Срна
Мјештани Хаџића у страху, поједини родитељи нису пустили дјецу у школу

Сарајево - Један број родитеља са подручја општине Хаџићи данас није послао дјецу у школу из страха за њихову безбједност, након што је у насељу Ушивак убијен полицајац.

Директор Основне школе “Хилми ефендија Шарић” у Тарчину Зинета Бајрић изјавила је Срни да се настава у овој школи одвија редовно, али уз појачано присуство полиције у окружењу.

“Одређен број родитеља, на своју одговорност, није послао дјецу у школу”, рекла је Бајрићева, истичући да родитељи имају право да на основу својих процјена пошаљу или не пошаљу дјецу.

Она очекује да ће у другој смјени број ђака на настави бити већи.

Наводећи да школа ради без икаквих промјена и ванредних мјера, Бајрићева је додала да су у сталном контакту са полицијом.

“Полиција обавља свој посао, патроле су појачане и у контакту смо уколико буде потребе за неким ванредним мјерама”, рекла је Бајрићева.

Она је прецизирала да дјеца из удаљених дијелова Тарчина на наставу и данас долазе користећи редован превоз.

Одбјегли вишеструки убица Един Гачић /42/ осумњичен је да је у суботу, 9. фебруара, убио припадника Федералне управе полиције Махира Бегића на локалитету Суходол у близини Тарчина.

Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала је оперативну потрагу за Гачићем у којој се наводи да је наоружан и опасан.

Гачић, који је у рату био припадник злогласног одреда “Ел муџахедин”, 1998. године је убио бившег саборца, а 2002. године своју мајку.

Он је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића и од тада је у бјекству. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана