Мистериозна смрт Милке и Недељка Илић у Водицама код Мркоњић Града

Невена Бунић
Мистериозна смрт Милке и Недељка Илић у Водицама код Мркоњић Града

Шипово - Смрт Милке Илић (61) и њеног брата Недељка Илића (57), чија су тијела пронађена у њиховој кући и на дворишту у Водицама код Шипова, и даље остаје мистерија, а поједини мјештани сумњају да су се отровали.

Обдукција тијела, која је обављена у Заводу за судску медицину РС у Бањалуци, показала је да у овом случају нема елемената кривичног дјела.

У заводу нису жељели да дају више детаља.

- На тијелу нема трагова да су претучени или убијени. Узрок смрти није механичка сила - рекао је извор “Гласа Српске”.

Лешеви су пронађени у четвртак у забаченом дијелу села. Милкино тијело било је у кући на каучу, док је Недељков леш нађен у дворишту. Сумња се да су били мртви око 15 дана.

Према незваничним информацијама, тијело мушкарца било је обезглављено и без једне руке, па се претпоставља да су га оскрнавиле дивље животиње.

Полиција је обавила увиђај под руководством дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Добој Жељка Блажића.

- Дежурни тужилац је наложио да буду утврђене све околности ове трагедије. Резултати обдукције показаће вријеме и узрок смрти - навели су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Трагичан крај брата и сестре, који су живјели сами на крају села, предмет је разних прича које круже по селу.

- Појединци причају да су њих двоје нешто појели и да су се отровали. С друге стране, постоје нагађања да су се посвађали и потукли и тако једно друго убили. Нико не зна шта се десило пошто нико не живи близу њих - рекла је једна мјештанка Водица.

Милка и Недељко били су сиромашни и незапослени. Мјештани причају да су често лутали околном селима, а она је просила сваки дан.

- Брат ју је тјерао да проси и по хладноћи и по врућини. Она је тако ишла од куће до куће и сакупљала храну коју је доносила њему. Недељко није ништа радио, а колико знам, није био болестан - казао је један од мјештана Водица који није желио да му објавимо име.

Њихова трошна кућа запаљена је у претходном рату, а они су је донекле оспособили за живот. Нису имали ни струју ни воду.

Крупни људи

И Милка и Недељко били су крупни па комшије одбацују могућност да су умрли од глади.

- Не вјерујем да је то у питању иако је Милка у посљедњих мјесец дана смршала. Није била гладна, јер су јој давали храну - рекла је једна од мјештанки Водица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана