Министарство покренуло дисциплински поступак против возача осумњиченог да је прогањао дјевојку

Ј.С.
Министарство покренуло дисциплински поступак против возача осумњиченог да је прогањао дјевојку

БАЊАЛУКА – Министарство привреде и предузетништва Републике Српске саопштило је, наводећи иницијале, да је покренут дисциплински поступак против возача у Министарству Бојана С. и да ће, ако буду потврђена кривична дјела за која га сумњиче, радити у складу са законом и он ће бити удаљен из Министарства.

Против Бојана С. (39), биће поднесен извјештај бањалучком Окружном јавном тужилаштву због основа сумње да је дуже вријеме прогањао жену у Бањалуци, уцјењивао је и оштетио њен аутомобил. У полицији су потврдили да га сумњиче за прогањање, неовлашћено фотографисање и оштећење и одузимање туђе ствари, односно да је од августа 2019. године до 10. фебруара ове године дјевојци Б.П. из Бањалуке свакодневно, путем мобилног телефона и друштвених мрежа, слао поруке којима ју је уцјењивао да ће јавно објавити њене фотографије интимног садржаја, а све како би остварио контакт са њом, који она није жељела. Полиција је саопштила, наводећи иницијале, да је он 20. јануара ове године у Бањалуци, на паркинг простору испред зграде гдје дјевојка живи, оштетио њен аутомобил, чиме јој је причинио материјалну штету у износу од 150 КМ.

Полицијски службеници бањалучке Полицијске управе су ухапсили у уторак, а након криминалистичке обраде пуштен је на слободу.

На основу наредбе Основног суда Бањалука јуче је обављен претрес стана и других просторија, као и путничких аутомобила које он користи и том приликом одузети су предмети који могу послужити као докази у кривичном поступку.

Ријеч је о пет мобилних телефона, пет СИМ картица, лаптопу, двије меморијске картице, четири ДВД-а и екстерни пуњач.

- Наше министарство основано је прошле године, а он је код нас дошао на а основу препрасподјеле радних мјеста. Није тачно да је возач министра, него је возач запослен за потребе Министарства - рекли су у Министарству.

Бојана С. је полиција казнила и крајем јануара ове године, након што је направио прави хаоус у саобраћају. Он је управљајући аутомобил угрозио три возила која су се кретала на путу,  затим изашао из свог аутомобила и вређао остале учеснике у саобраћају и представио се као службени возач министра унутрашњих послова и рекао да се министар Драган Лукач налази у његовом возилу, због чега га треба пропустити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана