Милишићу потврђено 15 година робије због убиства суграђанина

Небојша Томашевић
Милишићу потврђено 15 година робије због убиства суграђанина

БАЊАЛУКА – Требињац Спасо Милишић (34) у Врховном суду Републике Српске осуђен је правоснажно на 15 година затвора због убиства суграђанина Немање Шупљеглава (31) испред "Мерлот бара" у Требињу.

- Судско вијеће је одбило жалбу одбране као неосновану и потврђена је првостепена пресуда Окружног суда у Требињу којом је Милишић осуђен - рекла је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Злочин се догодио 11. фебруара 2018. године када је Милишић након расправе са Шупљеглавом отишао кући по нож и вратио се у ”Мерлот”.

У једном тренутку је пришао и загрлио Шупљеглава и ножем убо у врат.

Милишић је раније био осуђен на јединствену казну од 20 година затвора, али је ту пресуду укинуо Врховни суд уважавајући жалбу одбране.

У поновљеном поступку казна је смањена на јединствену од 16 година затвора, а дошло је и до преквалификације са тешког на ”обично” убиство. За то дјело Милишић је осуђен на 15 година затвора. За наношење тешких телесних повреда Перу Милошевићу добио је годину, а за недозвољено држање пушке М-48 и метака шест месеци затвора. Међутим и та пресуда је укинута и предмет враћен на ново суђење, када је Милишићу казна смањена са 16 на 15 година затвора, јер није доказано неовлашћено посједовање оружја због мањкавости оптужнице, па је за то ослобођен.

У вријеме извршења кривичног дјела Спасо Милишић је био под дејством алкохола и у оптужници се наводило да му је измјерено 1,85 промила алкохола у крви. У притвору се налази од фебруара 2018, када је и ухапшен, а вријеме проведено иза решетака урачунато му је у изречену казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана