Мигрант (25) покушавајући се закачити за воз остао без обе ноге

Небојша Томашевић
Мигрант (25) покушавајући се закачити за воз остао без обе ноге
Мигрант (25) покушавајући се закачити за воз остао без обе ноге

ЗВОРНИК - Мигрант из Сирије, чији идентитет није саопштен, остао је без обје ноге када је покушао да ускочи у воз у покрету у Каракају код Зворника, потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се десила јуче око 1.10 часова на жељезничком мосту у Каракају и то изван пружног прелаза. Несрећни мигрант је покушао да се укрца на воз који се кретао, али се оклизнуо и пао под точкове локомотиве који су му прешли преко ногу.

- Воз је ишао из Зворника према Србији, а мигрант је трчећи покушао да се укрца. Кренуо је да ускочи у вагон цистерни, те да се закачи за шипке. С обзиром да се воз брже кретао, није успио да се чврсто ухвати, већ се оклизнуо и пао на трачнице. Задобио је тешке повреде ногу и главе, а пао је буквално испод воза и права је срећа да није погинуо - казао је извор близак истрази.

У "Жељезницама Републике Српске" (ЖРС) су казали да у несрећи није учестовао њихов, већ воз приватног оператера "Комбиновани превоз Београд".

- Колико знамо, воз је превозио 26 празних цистерни за Бугарску и ишао је из Зворника према Србији. Према нашим сазнањима, мигрант је покушао да се укрца на један од вагона, али је пао испод воза и тешко повријеђен - казала је портпаролка "ЖРС" Нада Савић-Стевановић.

Нагласила је да су чести случајеви да мигранти покушавају да се кришом укрцају у возове што представља велики проблем.

- Иако полиција интервенише како би их спријечила да ускачу у возове, тај проблем је и даље веома присутан. Веома је опасно по њих јер машиновође не могу да их виде - казала је Савић-Стевановић.

Полицијска управа (ПУ) Зворник саопштила је да узрок несреће још није утврђен те да ће то бити познато након истраге.

- Полицији је око два часа  ујутро пријављено је да је у мјесту Каракај воз ударио мушкарца. На терен су одмах послати полицијски службеници, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина. Утврђено је да мушкарац којег је ударио воз тешко повријеђен и превезен је у болницу у Зворнику гдје је и задржан - казао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар, али није могао да каже идентитет повријеђеног ни детаље несреће.

Повреде

У болница у Зворнику казали су да је повријеђени мигрант оперисан и тренутно је изван животне опасности.

- Задобио је тешке повреде ногу и ампутиране су му обје поткољенице. Такође има и повреду главе, али она није опасна. Тренутно је стабилно -казали су у зворничкој болници.

 
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана