Мигрант (25) покушавајући се закачити за воз остао без обе ноге

Небојша Томашевић
Мигрант (25) покушавајући се закачити за воз остао без обе ноге

ЗВОРНИК - Мигрант из Сирије, чији идентитет није саопштен, остао је без обје ноге када је покушао да ускочи у воз у покрету у Каракају код Зворника, потврђено је "Гласу Српске".

Несрећа се десила јуче око 1.10 часова на жељезничком мосту у Каракају и то изван пружног прелаза. Несрећни мигрант је покушао да се укрца на воз који се кретао, али се оклизнуо и пао под точкове локомотиве који су му прешли преко ногу.

- Воз је ишао из Зворника према Србији, а мигрант је трчећи покушао да се укрца. Кренуо је да ускочи у вагон цистерни, те да се закачи за шипке. С обзиром да се воз брже кретао, није успио да се чврсто ухвати, већ се оклизнуо и пао на трачнице. Задобио је тешке повреде ногу и главе, а пао је буквално испод воза и права је срећа да није погинуо - казао је извор близак истрази.

У "Жељезницама Републике Српске" (ЖРС) су казали да у несрећи није учестовао њихов, већ воз приватног оператера "Комбиновани превоз Београд".

- Колико знамо, воз је превозио 26 празних цистерни за Бугарску и ишао је из Зворника према Србији. Према нашим сазнањима, мигрант је покушао да се укрца на један од вагона, али је пао испод воза и тешко повријеђен - казала је портпаролка "ЖРС" Нада Савић-Стевановић.

Нагласила је да су чести случајеви да мигранти покушавају да се кришом укрцају у возове што представља велики проблем.

- Иако полиција интервенише како би их спријечила да ускачу у возове, тај проблем је и даље веома присутан. Веома је опасно по њих јер машиновође не могу да их виде - казала је Савић-Стевановић.

Полицијска управа (ПУ) Зворник саопштила је да узрок несреће још није утврђен те да ће то бити познато након истраге.

- Полицији је око два часа  ујутро пријављено је да је у мјесту Каракај воз ударио мушкарца. На терен су одмах послати полицијски службеници, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина. Утврђено је да мушкарац којег је ударио воз тешко повријеђен и превезен је у болницу у Зворнику гдје је и задржан - казао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар, али није могао да каже идентитет повријеђеног ни детаље несреће.

Повреде

У болница у Зворнику казали су да је повријеђени мигрант оперисан и тренутно је изван животне опасности.

- Задобио је тешке повреде ногу и ампутиране су му обје поткољенице. Такође има и повреду главе, али она није опасна. Тренутно је стабилно -казали су у зворничкој болници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана