Месару из аута у Маховљанима код Лакташа украли 20.000 КМ

Сања Амиџић
Месару из аута у Маховљанима код Лакташа украли 20.000 КМ

Лакташи - Полиција трага за двојицом пљачкаша који су провалили у аутомобил "дачија дастер" власника предузећа "Месарство Станић" из Маховљана код Лакташа Љубе Станића и из њега украли 20.000 марака.

Крађа се догодила у понедјељак у 2.30 часова док је возило било паркирано у кругу фирме, у склопу које се налази и кућа ове породице.

Љубо Станић јуче је за "Глас Српске" испричао да му је украден новац којим је куповао стоку за месницу.

- Претпостављам да је то неко ко зна чиме се бавим и шта радим. Могуће је да сам био и праћен јер се по снимцима са камере може закључити да су лопови ишли циљано по новац који је био у касети аутомобила. За читаву акцију требао им је само минут. У двориште су ушли на откључану капију. На возилу су разбили два вјетробранска стакла, бочно и задње - казао је Станић.

Истиче да се по снимцима сигурносних камера може видјети да су крадљивци старија и млађа особа.

- Криминалци су дошли мањим аутомобилом из правца Ријечана и паркирали га близу капије. На себи су имали фантомке, носили мање батерије и вјероватно палице којима су разбили стакла. Када су покупили новац, трчећи су побјегли на излаз - рекао је Станић.

Случај је пријавио полицији, која је започела истрагу.

- За сада нисам добио повратну информацију да је неко саслушан или ухапшен. Овим послом бавим се више од двије деценије и до сада се нисам сусретао са оваквим случајем. Из мог дворишта никада ништа није украдено. Страх се увукао у чланове моје породице - рекао је Станић.

У Полицијској управи Бањалука до закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели добити одговоре у вези са овим кривичним дјелом.

"Дим-дим"

Због бруталног премлаћивања и пљачке 250.000 евра власника месне индустрије "Дим-дим" у Бањалуци Душана и Стеве Травице полиција је прошле године у акцији "Типер" ухапсила Немању Умјеновића (26) из Бањалуке.

Према тадашњим информацијама, Умјеновић је са још двије особе 4. децембра 2015. године упао у кућу Травице, гдје су супружнике брутално претукли пред дјететом и отели им новац. Помињало се да су поред поменутих евра узели и око 16.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана