Мандић у притвору због убиства младића

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор Далибору Мандићу (36) из Бањалуке, кога терете за убиство радног колеге Ариела Богдановића (28), којег је девет пута избо ножем.

Та мјера је изречена на приједлог надлежног тужилаштва због бојазни бјекства осумњиченог, тежине кривичног дјела и бојазни да би његово пуштање довело до узнемирења јавности и ремећења јавног реда и мира.  Притвор је одређен и због опасности да ће поновити кривично дјело.

Мандић је како сазнајемо пред тужиоцем признао кривично дјело што је раније учинио и у полицији. Он је потврдио да  је имао лоше односе са колегама на послу, међу којима је и био убијени те је испричао и како је имао тешко дјетињство и одређене проблеме који су утицали на њега.

Ипак, како сазнајемо, негирао је да је планирао злочин, тврдећи да је жртву случајно срео на улици док је џогирао.

-Тврдио је да је због џогирања са собом носио руксак и резервну одјећу. Рекао је да је нож носио ради своје безбједности – рекао је извор близак истрази.

Додао је да је Богдановића случајно срео на улици, недалеко од Тржног центра "Делта Планет" и да су размијенили неколико ријечи.

-Осумњичени тврди да је Богдановић кренуо према њему, те да је након тога извадио нож и нанио му први убод, али да не зна зашто је то урадио и да није био при себи... Све указује да се ради о психички нестабилној особи, због чега ће највјероватније бити затражено његово неуропсихијатријско вјештачење - каже тај извор.

 Потврдио је  да је имао лоше односе са  убијеним Богдановићем, али није прецизирао зашто га је убио.

-Рекао је да је да се ни са ким није добро слагао, да су га сви игнорисали. Међутим то што је испричао није разлог да неког убијеш и све указује да се ради о особи која има одређене психичке проблеме због чега ће вјероватно бити тражено његово психијатријско вјештачење - рекао је наш извор.

Додао је да су се током истраге помињале одређене информације које указују да је могући мотив љубомора због неке дјевојке, али осумњичени није о томе ништа рекао, нити је помињао дјевојку.

Мандића терете за тешко убиство, а овај монструозни злочин десио се  у петак, 2. децембра око 19 часова у близини бензинске пумпе  и тржног центра “Меркатор” у  Булевару српске војске у Бањалуци.

Извор из истраге казао је да је полиција дошла до одређених индиција које указују да је Мандић унапријед планирао злочин. Он је наводно припремио одјећу, те нож којим је извршио злочин, а  Богдановића је сачекао на путу са посла. Сусрели су се у близини тржног центра “Делта” гдје је дошло до сукоба. Мандић  је ту Богдановића  убо ножем у леђа у предјелу рамена и он је, иако рањен, покушао да побјегне. Претрчао је  Булевар српске војске, али је пао у близини бензинске пумпе гдје га је Мандић сустигао те убо још осам пута ножем и усмртио.

Након тога се окренуо и побјегао док је Богдановић остао непомично да лежи. Убрзо је полиција открила ко је починио овај монструозни злочин као и куда се кретао осумњичени  па је исте ноћи ухапшен у изнајмљеном стану у насељу Старчевица.

Истрага је показала да је након злочина осумњичени скинуо одјећу са себе, односно црвену јакну  и бацио је у контејнер. Полиција је ту јакну пронашла.

Мандић и Богдановић су заједно радили у једној ИТ фирми у Бањалуци.

Мандић је током испитивања и у полицији  рекао и гдје је одбацио нож с којим је почињен злочин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана