Малољетну кћерку обљубио, па је подводио мигрантима

Г.С.
Малољетну кћерку обљубио, па је подводио мигрантима

Више јавно тужилаштво у Панчеву је након завршене истраге подигло оптужницу против В. Ј. (43) из Банатског Новог Села, због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дјело обљуба злоупотребом положаја и кривично дјело трговина људима.

Окривљеном се оптужницом ставља на терет да је од марта до априла ове године у Банатском Новом Селу, злоупотребом свог положаја родитеља навео на обљубу малољетну особу која му је повјерена ради старања и васпитавања тако што је у својој кући у два наврата извршио обљубу са својом малољетном кћерком (рођеном 2003), преноси портал 013инфо.

Током једне од обљуба тражио је од ње да држи укључену камеру на мобилном телефону, и на тај начин је направљен снимак сексуалног чина, каже се у саопштењу ВЈТ.

Такође, окривљеном се ставља на терет да је од почетка 2019. године до априла 2020. године у Банатском Новом Селу, злоупотребом повјерења и односа зависности, те тешких прилика своје малољетне кћерке рођене 2003. године, врбовао исту да се проституише тражећи да на тај начин зарађује новац.

У ту сврху је позивао и доводио мигранте у кућу и нудио им оштећену за проституцију, а такође је у сврху прибављања клијената, подијелио преко једне друштвене мреже са више налога снимак сексуланог чина између њега и оштећене као и три њене наге фотографије које је сам начинио.

Оптужница је 13. јула поднијета у Вишем суду у Панчеву и тренутно је у поступку испитивања те још увијек није потврђена.

Окривљени В. Ј. се налази у притвору због постојања околности које указују да би боравком на слободи у кратком периоду починио поново кривично дјело, имајући у виду да се ради о раније осуђиваном лицу, те је од стране тужилаштва предложено да му се притвор продужи до завршетка главног претреса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана