Рањен ловац у лову на дивље свиње

Г.С.
Рањен ловац у лову на дивље свиње

ДОБОЈ – Ловац Ј.Г. (21) с подручја Добоја рањен је бутини током лова на дивље свиње када је његов колега Т.Л. пуцао на дивљу свињу која је пролазила поред рањеног младића, сазнаје незванично „Глас Српске".

Све се десило у суботу 22. Јануара у поподневним часовима на подручју Горње Пакленице  код Добоја.

Према причама очевидаца и мјештана Горње Пакленице ловац Т.Л. је пуцао иако му је његов млади колега био близу свиње зте одигао руки и рекао „стани" да не пуца.

Оба ловца су наводно чланови Ловачог удружења „Фазан" из Добоја.

Мјештани села Горње Пакленице огорчени су и  запањени понашањем појединих ловаца.

- Ово је незапамћен догађај у ловству и људском понашању. Група ловаца послије обилног ручка уз домаћу ракију кренула у лов. Том приликом Т.Л. је опазивши дивљу свињу која је пролазила поред младог ловца Ј.Г.  и подигао пушку и пуцао у свињу која се налазила на 10 метара испред затеченог младог ловца  - рекао је један од мјештана Горње Пакленице.

Додао је да су два ловца била удаљени један од другог око 40 метара, а сав догађај се десио на шумском путу без икаквих препрека између њих и уз одличну видљивост.

- Колика је бахатост и људска похлепа била у ловцу који је пуцао говори чињеница да је он препунио карабин и нанишанио други пут у правцу  дивље свиње која је пала на пут, да би у том моменту млади ловац повикао "Стани"..и тако упозорио колегу да да не пуца и бацио се у страну ал га је  хитац  погодио у бутину ноге – рекао је извор „Гласа Српске".

Према његовим ријечима бахатост ловца који је пуцао је и након тог немилог догађаја настављена јер је он хтио рањеног младог колегу одвести у Федерацију БИХ у приватну клинику да избјегне одговорност за овај догађај у чему га је спрјечио отац рањеног младића који је  сина одвезао у Добојску болницу гдје му је пружена љекарска помоћ те задржан на даљњем лијечењу.

- Ловац који је пуцао са осталим присутним ловцима остао на лицу мјеста гдје су огуили убијену дивљу свињу и подијелили месо Тако су и уништени трагови. Увииђај је обављен у недјељу, а лице мјеста остало необезбјеђено до вршења увиђаја, на запрепаштење мјештана Горње Пакленице – саопштено је из ПУ Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана