Лопови на скутеру у центру Приједора благајнику отели цекер са 53.000 КМ

Небојша Томашевић
Лопови на скутеру у центру Приједора благајнику отели цекер са 53.000 КМ

Приједор - Полиција трага за двојицом разбојника који су у понедјељак опљачкали благајника главне приједорске пословнице “Пошта Српске” Младена Т. и од њега отели 53.000 марака у центру Приједора.

Разбојништво је почињено око 17 часова у улици Милоша Обреновића док је благајник носио дневни пазар из главне поште у Приједору који је требало да преда у оближњу банку. Према незваничним информацијама, разбојници су скутером дошли до пјешачке зоне у близини поште и ту сачекали благајника. Имали су кациге са затамњеним визирима.

- Када је благајник наишао, један од њих га је пресрео на тротоару и зграбио цекер с новцем, те почео да га отима. Дошло је до нагуравања између њих, а разбојник је благајника ударио и оборио на асфалт, те му отео пазар - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, одмах након што је пљачкаш узео цекер са новцем, наишао је његов саучесник на скутеру. Разбојник са плијеном је сјео на скутер и они су побјегли.

- Све је трајало веома кратко, а нападнути благајник је све вријеме говорио да не да новац и дозивао полицију. Међутим, разбојник је био јачи, тако да благајник није успио да сачува паре. Док су пролазници схватили шта се дешава, лопови су већ били отишли. Убрзо је стигла и полиција, а благајник је превезен у Дом здравља Приједор, гдје је утврђено да је лакше повријеђен - појаснио је наш саговорник.

Додао је да се на само неколико десетина метара од мјеста напада налази зграда Полицијске управе Приједор.

- Види се да је ријеч о детаљно испланираној пљачки. Разбојници су знали како изгледа благајник и у које вријеме носи пазар у банку. Такође су носили кациге са затамњеним визирима и дошли су скутером без регистарских ознака који је вјероватно украден - казао је извор близак истрази.

До закључења овог броја “Гласа Српске” разбојници нису били ухапшени. На подручју Приједора у посљедње вријеме било је неколико пљачки. Полиција трага за разбојницима који су опљачкали двије бензинске пумпе и златару.

 Ударац

Из “Пошта Српске” су саопштили да је благајник пружио отпор разбојнику како би сачувао новац.

- Пљачкаш га је ударио лактом у груди и тек након тог ударца успио да му отме кесу с новцем. Затим је побјегао са саучесником на плавом скутеру који није имао регистарске ознаке. Истрага о овом случају је у току и не можемо давати више информација - наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана