Лопови из Сарајева ухапшени у Бањалуци: Крали новац и вриједне ствари из аутомобила

Небојша Томашевић
Лопови из Сарајева ухапшени у Бањалуци: Крали новац и вриједне ствари из аутомобила

БАЊАЛУКА - Дарко Ш. (66) и Елма Д. (50) из Сарајева ухапшени су и испитани у полицији због сумње да су на подручју Бањалуке починили 12 крађа у којима су украли разне стврари и новац укупне вриједности 94.000 марака, сазнаје "Глас Српске".

Они су углавном проваљивали у аутомобиле и из њих крали све што је вриједно,  као и новац који би пронашли.

Полицијска управа Бањалука, наводећи њихове иницијале, саопштила је да је осумњичени двојац крађе чинио у децембру лани и јануару ове године. Истакли су да им на терет стављају кривично дјело тешке крађе.

- Мета напада осумњичених  била су возила. Користили су специјалне уређаје за блокаду сигнала, којма су онемогућавали да оштећени  закључају возила. Након тога би они улазили у аутомобиле и крали новац и скупоцјене предмете - саопштила је ПУ Бањалука.

Додали су да је полиција приликом хапшења код Д.Ш. пронашла специјални уређај за блокаду сигнала, посебно преправљен и упокован у таблет.

- Претресен је и стан на подручју града Бањалука, и возила које су користили осумњичени. Пронађени су предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела. Такође, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево, извршен је претрес стана и других просторија, који су користила осумњичена лица, на подручју града Сарајева, а том су приликом пронађена и одузета четири лаптопа и мобилни телефон-рекли су у ПУ Бањалука.

Истакли су да су све мјере и радње у оквиру овог предмета предузете  под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а  по наредбама Основног суда у Бањалуци.

- Након завшене криминалистичке обраде, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва се изјаснио да се против наведених лица достави извјештај у редовној процедури - саопштила је полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана