Лисицама везали старца па га опљачкали

Небојша Томашевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - "Полиција, полиција" викали су маскирани нападачи док су упадали у кућу Драге Р. (65) у бањалучком насељу Чесма, након чега су га бацили на под, везали лисицама и опљачкали те оставили закључаног у кући и побјегли, сазнаје "Глас Српске".

Све се догодило у петак око 6.30 часова, а брзом акцијом полиције непуна два сата касније за ово су осумњичени Желимир Петковић и Александар Балабан који су и ухапшени. 

Код њих је полиција пронашла 850 КМ и накит за који се сумња да је украден, али и капе фантомке. Како сазнајемо, они су бјежали пјешице, а ухапшени су неколико километара од мјеста пљачке у близини "Бањалучке пиваре".

Несрећног старца у закључаној кући у петак око осам часова пронашао је комшија Раденко К. који га је чуо како запомаже те је позвао полицију.

Управо захваљујући брзој реакцији, пљачкаши су откривени.

- У петак ујутро сам дошао око осам сати на имање и чуо комшију Драгу како јауче. Била му је закључана кућа. Некако сам нашао резервни кључ и ушао. Затекао сам га исцрпљеног и изубијаног, а руке су му на леђима биле везане лисицама, док је кућа била испретурана. Рекао ми је да су му у кућу око 6.30 часова упала двојица са фантомкама на глави док је пио чај. Повикали су "полиција" и одмах га бацили на под. Није их видио добро - испричао је Раденко К. и додао је да је одмах обавијестио полицију и родбину нападнутог комшије.

Према ријечима комшија Драго Р. је крхког здравља и дијабетичар који је због напада претрпио стрес па је права срећа да га је Раденко чуо и нашао.

Мјештани Чесме кажу да су чули да су пљачкаши упали и у кућу Драгиног брата и провалили у шупу у дворишту.
Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да осумњичене терете за разбојништво.

- У петак у 8.20 часова запримљена је пријава да је у насељу Чесма, извршено разбојништво те да је оштећени пронађен везан, а да су починиоци побјегли. Ефикасном реакцијом полиције осумњичени су пронађени и ухапшени. Код Ж. П. и А. Б. пронађен је и одузет новац, накит, фантомке, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела - саопштила је ПУ Бањалука.

Осумњичени Балабан познат је по кривичним дјелима и више пута хапшен. 

Привођен је 2015. године због сумње да је био дио четворочлане групе фалсификатора новца, а 2019. је хапшен због крађе лосиона из "Конзума".

ОСМАТРАЛИ КУЋУ

Мјештани Чесме вјерују да је кућа њиховог комшије "типована" јер су се данима прије разбојништва туда врзмале непознате особе.

- Раније су ту долазили парови, али посљедњих дана почели су долазити сумњиви младићи. Било их је више и пушили су аутомобилу, а то је већ постало сумњиво па смо све пријавили полицији. Када су полицајци дошли, аутомобила више није било - рекао је један мјештанин и додао да Драго Р. живи сам и да вјерује да је неко то знао па испланирао пљачку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана