Лажно се представљао као радник СИПА да би дошао до новца

Небојша Томашевић
Лажно се представљао као радник СИПА да би дошао до новца

БРЧКО - Референт за управљање предметима у Основном суду Брчко А. Б. оптужен је за превару и за лажно представљање јер је лагао да ради за Агенцију за истраге и заштиту СИПА како би се домогао новца.

Оптужницу против њега подигло је Тужилаштво Брчко дистрикта, а потврдио Основни суд у том граду у коме је радио у вријеме кривичног дјела.

Оптужница га терети да се почетком 2018. године, у намјери да себи прибави новац, лажно представио особи М. Ф. да  ради за СИПА.

- Рекао му је да зна да он незаконито увози возила из иностранства и да му може помоћи тако што ће уништити документацију о нелегалним радњама. Казао је да би за то требало дати по 500 КМ двојици његових колега и њему 200 КМ. Оштећени М. Ф. му је  дао  200 КМ - стоји у оптужници.

Осим тога А. Б. терете и да је у намјери да спријечи формирање извршног списа против себе по тужби адвоката Г. В. због дуга од 678 КМ према предузећу “Инфокомп” Бијељина, сакрио приједлог за извршење који је поднесен против њега и поштом послат у Основни суд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана