Лажни службеник БИА и ЦИА опељешио жену

Небојша Томашевић
Лажни службеник БИА и ЦИА опељешио жену

СРЕБРЕНИЦА - Познати преварант Слађан Ђорђевић (41) из Сребренице поново је под лупом истражилаца, а овај пут осумњичен је да је преварио суграђанку за око 1.000 КМ тако што јој се лажно представио као службеник Безбједносно-информативне агенције Србије (БИА) и обећао да ће “средити” донацију за поправку куће.

Према сазнањима “Гласа Српске”, Ђорђевић је дошао на врата жени за коју је знао да треба помоћ у изградњи куће.

- Рекао је да јој може помоћи, да ради у “моћној агенцији БИА” и да ће јој “средити” донацију за кућу. Рекао јој је да за узврат треба да му да новац за папире. Жена му је повјеровала и дала му 300 КМ - казао је наш извор.

Додао је да је преварант, док је био у кући, искористио моменат када је жена изашла у другу собу те је из њеног новчаника узео још 700 КМ и побјегао.

- Када се жена вратила у дневни боравак, видјела је да је “гост” украо новац и побјегао. Схватила је да се ради о преваранту па је цијели случај пријавила полицији - рекао је наш извор.

Према његовим ријечима, Ђорђевић је средином овог мјесеца покушао да превари више особа, којима се представљао као припадник агенције БИА, али и америчке Централне обавјештајне агенције (ЦИА), али је само  оштећена жена насјела на његову причу.

Полицијска управа Зворник, наводећи иницијале, саопштила је да је Ђорђевић пријављен Окружном тужилаштву Бијељина због сумње да је починио кривична дјела превара и крађа.

- Лице С. Ђ. сумњичимо да је средином јануара на подручју Сребренице, представљајући се као службеник безбједносне агенције, од оштећене тражио новац како би јој омогућио одређене погодности. Такође га теретимо да је том приликом искористио одсуство оштећене те из њеног новчаника украо још новца и побјегао - навели су из полиције.

Потврдили су да је осумњичени познат одраније по чињењу кривичних дјела, али нису наводили детаље. Полицијска управа Зворник за њим је недавно била расписала потрагу због преваре. Ђорђевић је хапшен и прије пет дана у Бањалуци због сумње да се лажно представио као службеник Интерпола да не би платио рачун у хостелу у Бањалуци, гдје је преспавао.

Лажни агент

Слађан Ђорђевић преваре је чинио и током 2018. године, када се представљао као агент Европске полицијске асоцијације показујући овлашћеним лицима службену легитимацију ЕПА. То је чинио током 2018. у Дервенти, гдје је покушао да превари више људи. Полиција је касније утврдила да није члан те асоцијације као и да је службена легитимација коју је показивао неважећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана