Лажна инспекторка из Бањалуке осумњичена за 11 превара, „зарадила“ више од 36.000 КМ

ГС
Лажна инспекторка из Бањалуке осумњичена за 11 превара, „зарадила“ више од 36.000 КМ

БАЊАЛУКА - Бањалучанка Данијела Лазић (39) осумњичена је да је починила 11 превара и да је, за нешто више од годину, од грађана на подручју Бањалуке узела око 36.162КМ.

Она је осумњичена да је варала људе обећавајући им разне погодности,  донације, подстицаје, помоћ при рјешавању паприрологије, а представљала се да је запослена као инспекторка.

Ухапшена је у оперативној акцији усмјереној на расвјетљавање имовинских кривичних дјела.

-Д.Л. из Бањалуке, ухапшена је због постојања основа сумње да је починила 11 кривичних дјела превара и три кривична дјела лажно представљање. Сумњичи се да је кривична дјела починила у временском периоду од љета 2019. године до децембра 2020. године на подручју Бањалуке, доводећи оштећене у заблуду да ће им омогућити исплату донација, пружити помоћ приликом рјешавања имовинско – правних односа, добијања подстицаја за пољопривреду, представљајући се да је запослена као инспектор Градске управе Града Бањалука и инспектор у Инспекторату Републике Српске  наводе из Полицијске управе Бањалука.

Додају да је на тај начин Д.Л. за себе прибавила противправну имовинску корист у износу од око 36.162 КМ и против те особе је достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Лазићева је била пријављена и ранија, Тада је од власнице бањалучког козметичког салона узела 455 КМ на име уплата такса за пословне просторе, лажно се представљајући као инспектор.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана