Лазићу три године робије за крвави кафански обрачун код Градишке

Небојша Томашевић
Лазићу три године робије за крвави кафански обрачун код Градишке

БАЊАЛУКА - Бранко Лазић (29) из Градишке осуђен је данас у бањалучком Окружном суду на три године затвора због покушаја убиства Горана Јанковића (39) којег је више пута посјекао ножем.

Лазићу је у изречену казну урачунато вријеме које је провео у притвору од 22. фебруара до 23. марта ове године.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са Окружним тужилаштво.

Према оптужници, Лазић је напао и ножем тешко повриједио Јанковића 21. фебруара, 15 минута послије поноћи, током туче и свађе у угоститељском објекту у мјесту Ровине код Градишке. Оптужени је жртву ножем избо више пута по тијелу. Како се наводи, Јанковић је тада  задобио три посјекотине и четири убодне ране.  Оптужени га је посјекао по глави, десној страни врата и по десној подлактици те га убо два пута  у груди, у стомак и у препоне.  Јанковић је одмах након збадања превезен у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске гдје се опоравио од повреда.

Према ранијим информацијама из истраге, до обрачуна је дошло након што су учесници конзумирали веће количине алкохола, а присуствовало му је више особа. Прије тга дошло је до свађе у којој су учествовали и  И. О. (34) и Ц. Е. (33) из Градишке, али они нису оптужени ни за једно кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана