Крвави обрачун у Батковићу код Невесиња:  Нож и пиштољ радили због пара

Јелена Станић
Крвави обрачун у Батковићу код Невесиња:  Нож и пиштољ радили због пара

Невесиње -  Сувласник фирме “Еуролајн” и власник дискотеке у Невесињу,  Александар Ристић задобио је 11 рана ножем у обрачуну са браћом Милошем и Јованом Бештићем. Он је током сукоба хицем из пиштоља ранио у стомак Јована Бештића док је други Бештић повриједио Ристићевог пријатеља Спасу Самарџића.

Полиција истражује узроке овог обрачуна а двије приче су јуче кружиле Невесињем. По првој један од браће је покушао да рекетира привредника а по другој у питању су нерашчишћени пословни рачуни од раније. Сукоб се десио у суботу око 23.15 часова у мјесту Батковић код Невесиња. Тучи и пуцњави претходила је жестока свађа.

- Наводно су Милош и Александар били пословни сарадници, али су  већ дуже вријеме у свађи, што је ескалирало овим обрачуном. Бештићи су били у локалу гдје се појавио Ристић. Они су га провоцирали, а он да би избјегао сукоб отишао је кући. Међутим, браћа су кренула за њим. Сазнавши да га траже Ристић је у помоћ позвао  Самарџића - казао је извор “Гласа Српске” .

Када су браћа стигла испред породичног имања невесињског бизнисмена дошло је до свађе, нагуравања и туче.

- Јован је са леђа ухватио Ристића који је у руци имао оружје. Током нагуравања пиштољ је опалио и погодио Јована у стомак. Када је видио да му је брат рањен, Милош је потегао нож и задао 11 убода сувласнику фирме “Еуролајн” а затим је убо и Самарџића који га је покушао одвојити од Ристића - испричао је наш извор.

Према незваничним информацијама Милош Бештић треба да иде на издржавање једногодишње казне затвора и у посљедње вријеме наводно је често тражио новац од Ристића. Због тога се сумња да је ријеч о рекетирању. Полицијска управа Требиње потврдила је да је дошло до крвавог обрачуна  четири особе не наводећи сем иницијала друге детаље.

Ристић је због тежине повреда пребачен у Универзитески клинички центар  у Бањалуци, Јован Бештић са раном у стомаку у Мостар док је  Самарџић задржан у невесињској болници због убодне ране на леђима.

Тужилаштво

Једини неповријеђени у сукобу, Милош Бештић, саслушан је јуче у полицијској станици, а биће и саслушани остали актери догађаја након стабилизације њиховог здравственог стања.

- Ради се на документовању дјела и утврђивању околности које су довеле до овог инцидента  - рекли су у Окружном тужилаштву Требиње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана