Крили фунте у хљебу, чипсу, пеленама

Срна
Крили фунте у хљебу, чипсу, пеленама

БЕОГРАД - Цариници Србије су на прелазу Градина спријечили једну четворочлану породицу из Велике Британије, која је путовала ка Турској, да преко границе пренесе више од 100.000 непријављених фунти скривених у готово свим стварима које су понијели са собом на пут, од хљеба до пелена.

Непријављене фунте су се тако нашле у векни хљеба, кесици чипса, паковањима влажних марамица, кухињских крпа, хигијенских уложака, "памперс" пелена, па и у детерџенту за прање веша.

У пртљагу је откривено укупно 101.705 фунти, да би потом и у торбици 46-годишњег возача цариници пронашли још 6.650 евра, саопштено је из Управе царина Србије.

Прекршај је откривен када је синоћ око 21.000 час на излазу из Србије према Бугарској за детаљан преглед издвојен "ауди" британских регистарских ознака, којим је ка Турској путовала четворочлана породица британских држављана, родитељи са двоје дјеце.

Родитељи су, упитани да ли имају нешто за пријављивање, рекли да са собом носе само лични пртљаг и укупно око 9.000 до 10.000 евра.

У саопштењу је наведено да се испоставило да новца има знатно више, јер чим су цариници започели контролу, најприје су у кеси са храном пронашли векну хљеба, "нафиловану" свежњевима новчаница, а скривене фунте пронађене су и у кесици чипса, као и у оригиналним паковањима пелена, влажних марамица, хигијенских уложака, детерџента за прање веша и међу кухињским крпама.

Сваком члану породице враћен је износ у противвриједности од 10.000 евра, односно укупно 40.000 евра, док је остатак од 71.555 фунти задржан до окончања прекршајног поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана