Краљица тузланске мафије чека изручење из Србије

Глас Српске
Краљица тузланске мафије чека изручење из Србије

Тузла - Краљица тузланске мафије Маргарета Хаџић (55), познатију као Марга, јуче је ухапсила гранична полиција Србије приликом покушаја бијега у ову земљи из БиХ. Она чека изручење.

За Хаџићевом је била расписана црвена потјерница Интерпола  након што је побјегла из Казнено-поправног затвора Тузла.

Марга је због вођења криминалне групе осуђена 2016. године на три године затвора из којег је недавно пуштена на допуст. Тада је она заједно са групом коју је окупила, од почетка 2011. до априла 2012. године набављала кокаин који су за њу продавали Ружица Бабић и њен невјенчани супруг Алмир Хамзо из Живиница. Због ових кривичних дјела, Хаџићева је суђена на три, а Бабићева и Хамзо на по двије године затвора. У том времену, већ је била осуђена на осам година затвора због покушаја убиства двојице полицајаца и недопуштеног држања оружја.

Хаџићева је козметичарка по занимању и једна је од најпознатијих жена вођа криминалне групе које су се углавном бавиле продајом наркотика. Њен полицијски досије не престаје да се попуњава посљедњих деценија,

Хаџићева је, између осталог, била актер секс-афере која је потресала тузлански Правни факултет 2010. године. Наводно је имала велики утицај на студентицу Шејлу Л., која је имала сексуалне односе са професорима и сређивала оцјене кћеркама угледних Тузлака како би јој они, заузврат, одгодили издржавање затворске казне. 

Поред тога, Хаџићева је прије десет година била учесник пуцњаве у Тузли.

Њен зет је један од најопаснијих тузланских мафијаша Мерсед Хаџић звани Мирсо Швицарац  а она се доводила и у везу са Насером Кељмендијем.

Остала без два прста

Маргарета Хаџић је ухапшена 2012. године пошто је тешко ранила припаднике Јединице за посебне намјене МУП-а Тузланског кантона Драженка Вујановића и Младена Дивковића.

Иначе, припадници Јединице за посебне намјене су по налогу Општинског суда Тузла дошли у претрес куће Хаџићеве због сумње да се она бави трговином наркотицима.

Када су отворили врата у поткровљу Хаџићева је запуцала из пиштоља. Дивковића је од тежег повређивања спасио панцирни прслук, док је Вујановић погођен у врат и руку. Љекари су се успјели изборити за његов живот. У размјени ватре Хаџићева је остала без два прста на руци

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана