Крали све - од маказа до двогледа

nezavisne.com
Крали све - од маказа до двогледа

​Прњавор - Полиција је испитала 10 лица, укључујући и седам малољетника, осумњичених да су на подручју Прњавора и Лакташа упадали у стамбене и друге објекте те крали разну робу, од маказа за орезивање воћњака до двогледа.

То је потврдио извор "Независних" близак истрази, који додаје да су овом акцијом, названом "Поло", расвијетљена 22 кривична дјела.

"Сумња се да су, уз злато и новац, украли, између осталог, и лаптоп рачунаре, два телевизора, фотоапарат, тример, агрегат, ловачку пушку, двоглед, кофере с алатом, ручне тестере те маказе за орезивање воћњака", прецизирао је саговорник "Независних".

Из бањалучке полиције у петак је потврђено да су ову акцију заједничким снагама извели припадници полицијских станица Прњавор и Лакташи, те да је због серије тешких крађа испитано 10 лица, од чега су седам малољетници.

"Независне" незванично сазнају да су, уз два малољетника из Лакташа, те пет из Прњавора, осумњичени и Елмедин Ахмић (18), Дарко Поповић (22) и Данијел Моравац (22), сва тројица из Прњавора.

"Теретимо их да су крађе починили у кућама и викендицама, те помоћним објектима на подручју Лакташа и Прњавора", појаснио је у петак извор "Независних" упућен у истрагу.

Осумњичени су да су, појединачно и организовано, од марта до маја ове године извели 22 кривична дјела. У питању је 15 тешких крађа, четири покушаја тешке крађе, два прикривања и једно оштећење и одузимање туђе ствари.

"Наведена кривична дјела извршена су тако што су осумњичени употребом физичке снаге и подесног алата дјеловали на врата објеката, улазили у унутрашњост одакле су отуђивали новац, златни накит и друге предмете погодне за даљу препродају, причинивши штету у износу од око 15.000 КМ", саопштила је Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука.

Полиција наставља утврђивање евентуалне повезаности осумњичених и са другим кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана