Корона одгодила суђење за покушај убиства новинара

Н.Т.
Корона одгодила суђење за покушај убиства новинара

БАЊАЛУКА - Суђење Недељку Дукићу (29) из Кнежева, оптуженом за покушај убиства новинара РТВ БН и портала герила.инфо Владимира Ковачевића (38) одгођено је данас јер је његов адвокат Небојша Пантић у самоизолацији због бојазни да би могао бити заражен вирусом корона.

Предсједник судског вијећа Благоја Драгосављевић казао је да је суду достављен поднесак Пантића за одгоду с потврдом надлежног Дома зздравља.

-  Наведено је да је адвокат у самоизолацији због путовања у ризична подручја. На наставку суђења од њега ће Суд захтијевати додатно објашњење - казао је Драгосављевић.

На данашњем суђењу требао је да буду изведени докази одбране и да свједоче вјештак специјалиста судске медицине и вјештак за ДНК анализу, али и оштећени Ковачевић који се није појавио у суду.

Дукића терете да је претукао и покушао да убије Ковачевића заједно са Марком Чолићем, који је за то већ правоснажно осуђен на пет година затвора.  Према оптужници, они су Ковачевића напали 26. августа 2018. године пред његовом зградом у насељу Обилићево у Бањалуци и претукли га металним телескопским палицама. Ковачевић је задобио тешке повреде  главе.

Дукић је након премлаћивања побјегао, а предао се у новембру прошле године. Тада му је одређен притвор у коме се још налази. Он је у овом случају са Окружним тужилаштвом био закључио споразум о признању кривице и пристао да буде осуђен на три године затвора, али је суд ту нагодбу одбио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана