Командир Полицијске станице Цазин оптужен да је мимо закона наложио хапшење због коментара на "Фејсбуку"

ГС
Командир Полицијске станице Цазин оптужен да је мимо закона наложио хапшење због коментара на "Фејсбуку"

ЦАЗИН - Општински суд у Цазину потврдио је оптужницу Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона против командира Полицијске станице у тој општини Саида Љубијанкића (51) из Цазина због кривичних дјела злоупотреба положаја или овлашћења и лажно пријављивање.

У оптужници се наводи да се основано сумња да је Љубијанкић од 23. априла до 13. јуна у Цазину, као командир Полицијске станице Цазин, након што поднио пријаву против К.П. због кривичног дјела угрожавање безбједности, а због писања коментара на друштвеној мрежи" Фејсбук" на текст обављен о командиру Полицијске станице Цазин, прекорачио своја службена овлашћења.

Тужилаштво га терети да је 8. маја, наредио расписивање оперативне потраге за К.П. с налогом да буде ухапшена без постојања законских разлога за лишење слободе, те противно усменом налогу дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона који се у консултацијама са поступајућим истражитељем очитовао да у предметним радњама нема обиљежја кривичног дјела.

Поступајући по противправном налогу, припадници Граничне полиције БиХ су 12. јуна године на Граничном прелазу Велика Кладуша ухапсили К.П. који је истог дана предан овлаштеним службеним лицима и који је ту противправно задржан до 13. јуна.

Љубијанкића су у јулу ове године,по налогу Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту )(СИПА).

У суду су рекли да је основаност оптужнице против Љубијанкића потврђена је опсежном истрагом у којој је саслушан већи број свједока и прикупљено неколико десетина материјалних доказа.

У наредном периоду се очекује заказивање рочишта за изјашњење о кривиции пред Опћинским судом у Цазину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана