Код Српца ухапшена четворица таксиста, пронађено 16 миграната

Г.С.
Код Српца ухапшена четворица таксиста, пронађено 16 миграната

Четворица таксиста из Сарајева ухапшена су код Српца због сумње да су кријумчарили мигранте, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

"Полицијски службеници Полицијске станице Србац, 30.11.2020. године, око 19,00 часова, у мјесту Брусник, општина Србац, зауставили су и контролисали четири такси возила, којима су управљала лица Д.С., Х.Х., Н.Ј. и А.Ф. сви из Сарајева", наводи се у саопштењу.

Приликом контроле, у аутомобилима је пронађено шеснаест мигранта, држављана Авганистана, за које се сумња да су илегално ушли на територију Босне и Херцеговине, те да су имали намјеру илегалног преласка границе са сусједном државом.

"На основу наредбе Суда БиХ, извршен је претрес лица и возила које користе горе наведена лице, којом приликом су пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку. О свему је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, који је наложио да се лица иницијала  Д.С., Х.Х., Н.Ј. и А.Ф лише слободе, те да се након документовања предмета против истих достави извјештај о почињеном кривичном дјелу 'Кријумчарење људи'", додаје полиција у саопштењу.

Пронађени мигранти предати су Теренском центру Бањалука на даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана