Код Цазина пронађено беживотно тијело мигранта

Г.С.
Код Цазина пронађено беживотно тијело мигранта

ЦАЗИН - У насељу Тржац, удаљеном неколило километара од Цазина, у близини границе с Хрватском, синоћ је пронађено беживотно тијело, а сумња се како је ријеч о мигранту.

Према ријечима Але Шиљдедића, портпарола МУП-а УСК,  синоћ око 20 часова полиција је запримила анонимну телефонску дојаву о томе да је уочено тијело поред пута.

"Полиција је изашла на лице мјеста и утврдила како се ради о беживотном тијелу мушкарца на импровизованим носилима. Тијело је било покривено ћебетом, а у одјећи је пронађена идентификациона карта мигрантског кампа који се налази у Македонији. Према тим подацима ријеч је о 40-годишњем мигранту из Пакистана, али ове податке тек треба провјерити и утврдити да ли су вјеродостојни", казао је Шиљдедић.

Он је додао како је прегледом леша установљено како нема повреда нити трагова насилне смрти.

Истиче како се сумња да је преминули мушкарац био у групи која је покушала да пређе преко границе с Хрватском, али да је преминуо из разлога који ће бити утврђени обдукцијом.

Тијело је превезено у Кантоналну болницу у Бихаћу, а према подацима полиције, од почетка мигрантске кризе ово је 35. смртни случај када је ријеч о илегалним страним држављанима.

"Нажалост, само у овој години девет је таквих случајева. Када је у питању стање безбједности, око 3.000 миграната смјештено је у камповима, а двоструко већи број их је ван тих кампова. Имамо нешто мањи број инцидентних ситуација, али је прилив миграната и даље у континуитету између 150 и 200 дневно", истакао је Шиљдедић, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана