Ко је наоружани мушкарац са снимка из Мостара: Хтио да прода аутоматску пушку, па се потукао са купцем

Срна
Ко је наоружани мушкарац са снимка из Мостара: Хтио да прода аутоматску пушку, па се потукао са купцем

МОСТАР - Наоружани мушкарац у центру Мостара са видео снимка који се синоћ појавио на друштвеним мрежама ухапшен је још 31. јула и нема везе са навијачима који су прије два дана дивљали градом, рекао је Срни портпарол МУП-а Херцеговачко неретванског кантона Људевит Марић.

На друштвеним мрежама синоћ се појавио видео снимак из Мостара на којем се види како један мушкарац хода кроз Стари град са аутоматском пушком у руци. Снимак је унио велики немир међу грађане Мостара.
Марић каже да је полиција утврдила да је мушкарац са аутоматском пушком снимљен 31. јула.

- Полицијска патрола је 31. јула око 16.15 часова у Улици Алексе Шантића затекла је И.Ф. са аутоматском пушком "АК 47". Ово лице рекло полицији да је пушку нашао у Шантићевој и да је хтио продати С.Ћ" - рекао је Марић.

Он наводи да је И.Ф имао видне повреде на себи и да се вјероватно са С.Ћ. потукао због цијене.

- Особе су лишене слободе и предате Одјељењу криминалистичке полиције - додао је Марић и додао да није ријеч о навијачима који су прије два дана дивљали градом.

Поједини медији видео снимак мушкарца са оружјем су довели у вези са хулиганима и навијачима "Зрињског", који су у суботу правили нереде уочи утакмице са "Вележом".

Око 50 хулигана тада је прешло преко Старог моста, те су ломили, палили и нападали грађане. Том приликом оштећено је један полицијски аутомобил и лакше су повријеђене двије женске особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана