Кик-боксеру рафал у леђа

Горан Обрадовић
Кик-боксеру рафал у леђа

Требиње - Полиција трага за особом која је јуче ујутро хицима из аутоматске пушке убила кик-боксера Марка Ђерића (24) испред његове зграде у улици Милоша Обилића број 13 у требињском насељу Полице.

Ђерић је био радник обезбјеђења у кафићу "Мерлот бар" у Требињу, а јуче око 3.20 часова враћао се кући с посла када је ликвидиран на најсвирепији начин - хицима у леђа.

Извор близак истрази појаснио је да је овдје ријеч о класичној сачекуши и да је убица највјероватније добро познавао Ђерића, те да је знао када се враћа кући с посла.

- Убица је био сакривен иза зида стамбене зграде, која се налази преко пута Ђерићеве зграде, и када је он кренуо да уђе у свој улаз, злочинац му је испалио неколико хитаца у леђа и затим побјегао - истакао је наш извор.

Он је појаснио да нико од комшија није ништа видио, а да постоји могућност да је негдје у близини имао сакривено возило и да је њиме даље побјегао.

Тијело убијеног младића пронашао је његов отац који је, чувши пуцњаву, истрчао испред зграде и сина пронашао у локви крви.

Убрзо је до поменуте зграде стигла и екипа Хитне помоћи, али Ђерићу није било спаса па су љекари могли само да констатују смрт.

Увиђај на лицу мјеста обавила је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Требиње Гордана Шалварица, која је наложила и да буде обављена обдукција тијела убијеног младића.

У требињској болници рекли су да су јуче чекали да из Бањалуке дође форензичар доктор Жељко Каран и обдукција је требало да буде обављена у недјељу увече како би био утврђен начин убиства и које је оружје коришћено.

Према незваничним информацијама, полиција је јуче привела више особа на информативни разговор како би дошла до могућег мотива и убице.

До закључења овог броја "Гласа Српске" званично није било осумњичених за ово убиство.

Мјештани Требиња за Ђерића кажу да је био веома успјешан спортиста, који је годинама остваривао запажене резултате.

- Био је члан Кик-бокс клуба Кобра и иза себе има велики број медаља освојених у земљи и иностранству - испричао је један од мјештана.

Испред зграде гдје је младић убијен јуче се окупио велики број пријатеља и комшија, који су у сузама покушавали да схвате шта се десило и ко је одговоран.

- Марко је био диван младић који никад није правио проблеме, нити је с неким био у сукобу. Сви смо били шокирани кад смо чули да га је неко убио, нико не зна шта би могао бити мотив - рекао је један од Маркових пријатеља који су се окупили испред зграде.

Према ријечима осталих пријатеља, он је био радник обезбјеђења у кафићу "Мерлот бар", па би једино могло бити да је неког раније избацио и да је ријеч о освети.

- Ово убиство узнемирило је цијели град. Сви су на ногама и само препричавају шта се десило. Очекујемо да полиција што прије пронађе и ухапси убицу - поручили су мјештани Требиња.

Брчко

Горан Ристић (22) из Брчког ухапшен је због сумње да је учествовао у тучи у којој је убијен Милош Дроца (23) у улици Николе Тесле у брчанском насељу Грчица.

До туче је дошло у суботу око четири часа када су се испред пекаре потукла петорица младића, а том приликом Дроцо је избоден ножем. Послије тога већина актера се разбјежала, а у полицији су рекли да су идентификовали све учеснике.

Ристић је ухапшен, а још се трага за Мирком Боснићем. Полиција није утврдила који је од њих убио Дроцу.

 

УБИСТВА У 2015.

 

Бањалука

6. фебруар - Александар Ролд (19) из Бањалуке убијен је са десет убода ножем, од којих су два у срце била смртоносна. Због убиства Ролда ухапшен је његов вршњак Анђело Марковић (19). Крвави обрачун одиграо се на игралишту Основне школе "Јован Цвијић".

 

Обровац

14. фебруар - Радослав Малић (27) из Обровца код Бањалуке убио је у својој кући током крсне славе Светог Трифуна познаника и комшију Васкрсију Пртију (61). Породица је полицији испричала да је Васкрсија сам пао и ударио главом о тло када је одлазио из њихове куће.

 

Теслић

10. март - Босиљко Ђурић (25) из љубоморе је ножем усмртио супругу Татјану (22) у њихову стану у Видовданској улици у Теслићу. Послије свађе он је ножем седам пута у грудни кош убо супругу, и то пред трогодишњом кћерком и својом осмогодишњом сестром.

 

Пале

17. март - Никола Веселиновић (32) из Пала убио је у кафићу "Омерта" хицима из пиштоља суграђанина Бојана Фуртулу (32). Мотив ликвидације су нерашчишћени рачуни одраније. Наиме, прије пет година Фуртула је из пиштоља ранио Веселиновића у ноге и због тога је био и осуђен.

 

Језеро

17. април - Марко Нишић (60) је хицима из пиштоља у својој кући у Жељезничкој улици у Језеру убио несуђеног зета Зорана Лазића (44) из Сарајева. Лазић је са Нишићевом кћерком Драгицом имао дијете. Сукоб је избио у вези са виђањем дјетета, а Нишић је Лазићу пуцао у груди и главу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана