Каменицама разбијена стакла на школи у Дервенти

nezavisne.com
Каменицама разбијена стакла на школи у Дервенти

Дервента - Вандализам у Основној школи “19. април” у Дервенти, који је у протеклих мјесец дана регистрован два пута, трећи пут се десио данас, када су затечене каменице и полупана стакла на ходнику који повезује просторије школе са фискултурном салом.

У питању је девет прозорских стакала, а како је за “Независне” потврдила Елвира Миљић, директорица школе, ова образовна установа у посљедње вријеме често је на мети вандала.

“Случај се десио ноћас и разбијено је девет до десет ребара стакла за које треба да се процијени штета, о којој ја сада не могу говорити”, рекла је данас Миљићева.

Према њеним ријечима, дан раније полиција из Дервенте обавила је увиђај једног вандализма, али је послије тога освануо још гори призор и још више стакала је полупано на објекту.

“Нажалост, у протеклих мјесец дана ово је трећи пут и ништа то није случајно. То је огромно камење које ми немамо у близини јер је ту школско игралиште и оно је донесено и бачено унутра”, рекла је Миљићева, додајући да то мјесто није покривено камерама.

Из Полицијске управе Добој саопштено је да је Полицијској станици Дервента у уторак пријављено да је у претходна три дана непознато лице, или више њих, разбило прозорска стакла на образовној установи у Дервенти.

“У току је рад на расвјетљавању кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари”, навели су из Полицијске управе Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана