Једномјесечни притвор Брчаку осумњиченом за покушај убиства навијача

Срна
Једномјесечни притвор Брчаку осумњиченом за покушај убиства навијача

БРЧКО - Тужилаштво Брчко дистрикта предложило је, а Основни суд потврдио једномјесечни притвор лицу чији су иницијали М.Д. (22) из Брчког, осумњиченом са још једним лицем за покушај убиства из ватреног оружја навијача “Црвене звезде”, саопштено је из Тужилаштва.

М.Д, који је осумњичен и за кривично дјело недозвољено држање ватреног оружја или експлозива, притвор је одређен због опасности да ће побјећи, те уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе и трагове у кривичном поступку.

Тужилаштво дистрикта води истрагу против овог и још једног лица због сумње да су се 20. јуна око 14.00 часова на магистралном путу Брчко-Бијељина, у мјесту Трњаци, аутомобилом којим је управљао М.Д. приближили колони возила у којој су били навијачи Фудбалског клуба “Црвена звезда” која се кретала за Београд, након чега је други осумњичени из аутоматског оружја непознате марке испалио више метака у правцу колоне.

Усљед тога дошло је до оштећења на оба возила у колони, пушчано зрно је пробило вјетробранско стакло задњег возила, те нанијело повреде двојици малољетних навијача “Црвене звезде” из Приједора, при чему је Р.Д. тешко повријеђен јер га је метак погодио у вратни дио кичме.

Осумњичени је откривен, ухапшен и јуче доведен у просторије Тужилаштва дистрикта, гдје га је тужилац испитао.

Тужилаштво, у сарадњи са Полицијом дистрикта, наставља интензивну истрагу у овом предмету усмјерену на доказивање кривичних дјела убиство у покушају и недозвољено држање оружја или експлозивних материја, те неодложно процесуирање свих осумњичених, наведено је у саопштењу. /

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана