Један од оптужених u предмету "Мерлин", признао дио оптужнице: Другима омогућио да пуше траву с њим

Небојша Томашевић
Један од оптужених u предмету "Мерлин", признао дио оптужнице: Другима омогућио да пуше траву с њим

БАЊАЛУКА - Расим Хајдер (22), један од четворо оптужених за шверц наркотицима у предмету "Мерлин", у бањалучком Окружном суду признао је да је другима давао да уживају дрогу, али је негирао да се бавио препродајом наркотика.

Осим Хајдера, у овом случају суди се супружницима Миладину (46) и Слађани Видачковић (46) те Памели Дукић (21) из Градишке.

Оптужница против њих има пет тачака, а све их терете да су од друге половине 2016. године до 14. новембра 2019. године у Градишци шверцовали марихуану. Хајдера, Видачковића и Дукићеву терете још и да су другима омогућили да конзумирају наркотике. Хајдер је тако признао тачку оптужнице која га терети да је у Градишци у више наврата давао марихуану четирима особама те да су је заједно пушили.

Суђење у овом случају почело је изнова у бањалучком Окружном суду због протека рока од 30 дана од посљедњег рочишта. Овај процес одгађан је више пута због заразе вирусом корона неких од учесника, као и смртних случајева у породици једног адвоката и породици једног члана вијећа.

Током поновљеног суђења, изведени су сви докази и тужиилаштво је завршило свој доказни поступак планиран оптужницом. Изведени су и одређен и докази одбране међу којима и неуропсихијатријско вјештачење оптужене Памеле Дукић. Вјештак неуропсихијатар Слободан Станковић казао је да је она емоционално незрела особа и да је у вријеме почињења кривичног била у стању битно смањене способности да управља поступцима и схвати значај онога што чини.

Тужилац Далибор Врећо приговорио је налазу јер сматра да је урађен да одговара концепту одбране те је најавио да ће он предложити ново вјештачење оптужене.

Према оптужници поменута четворка је наркотике продавала по цијенама од десет до 50 КМ, а у оптужници је наведено да је Миладин набављао дрогу, а његова супруга Слађана је наркотике продавала кад он није био код куће.

Дукићеву и Хајдера терете да су дрогу, коју су узимали од Видачковића, продавали другима. Слађану Видачковић терете и за спречавање службеног лица у вршењу службене радње јер је након хапшења покушала да побјегне из полицијског аута и том приликом је повриједила полицајку С. С. којој је поломила нокат.

"Мерлин 2"

Оптужени су ухапшени у новембру 2019. године у акцији "Мерлин 2" у којој је заплијењена одређена количина марихуане. У тој акцији укупно је било ухапшено осам особа на подручју Градишке, а након истраге само се четворо њих нашло на оптуженичкој клупи. Током акције пронађена је одређена количина сасушене марихуане запаковане у пластичну врећу као и неколико мањих паковања ове дроге спремљених за даљу препродају. Заплијењена је и полуаутоматска пушка као и одређена количина муниције за њу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана