Јашаревића пуштају на слободу

Д. О.
Јашаревића пуштају на слободу

БАЊАЛУКА - Возач у Републичкој управи цивилне заштите Милан Јашаревић, осумњичени у предмету "корона уговори", биће пуштен да се брани са слободе.

Потврђено је то "Гласу Српске" у Републичком јавном тужилаштву, гдје су додали да не постоје законски разлози за одређивање притвора.

Јашаревић је ухапшен у понедељак због повезаности с бившим директором Института за јавно здравство РС Браниславом Зељковићем и сумње да му је помагао да избјегне хапшење на дан акције.

Јашаревић је Зељковића, како сазнајемо, у септембру прошле године када је за њим трагала полиција одвезао у Београд и вратио у Бањалуку. Зељковић се потом предао полицији, након чега је изјавио да је био у Београду док је полиција вршила претрес у Бањалуци и да није ни знао да ће бити испитиван. Тужиоцима је тврдио како није избјегавао долазак на саслушање. Зељковић је рекао да је имао заказан преглед у Београду и да је због тога напустио Бањалуку, те да није знао када ће бити претрес и да ће се у то вријеме указати потреба за његовим испитивањем. Из Републичке управе цивилне заштите, у којој је Јашаревић запослен су поручили да немају информације о овом случају.

Додали су да је Јашаравић запослен на позицији вишег стручног сарадника за планирање, обуку и међународну сарадњу и да га је Републичка управа цивилне заштите преузела из Народне скупштине Републике Српске, као и да је одлуком директора стављен на располагање Тиму за праћење спровођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације.

- Он обавља задатке у том тијелу којем је стављен на располагање 24 сата. На челу тог тима је Ненад Стевандић - навели су из Републичке управе цивилне заштите.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана