Извјештај због преваре и незаконитог поступања у пословању

Срна
Извјештај због преваре и незаконитог поступања у пословању

БАЊАЛУКА - Окружном јавном тужилаштву Бањалука поднесен је извјештај против лица чији су иницијали Б.Л. због основа сумње да је починило три кривична дјела преваре и лица В.Л. због основа сумње да је починило кривично дјело незаконито поступање у привредном пословању.

Извјештај су у понедјељак, 29. јуна, поднијели службеници Полицијске управе Бањалука, саопштено је из ове управе.

“Лице Б.Л. осумњичено је да је као физичко лице и В.Л. као одговорно лице друштва ограничене одговорности из Лакташа, у току 2018. године довели у заблуду лажним приказивањем чињеница, два предузећа из Живиница и из Тузле јер нису исплатили уговорени новчани износ за услуге превоза робе, чиме су причинили материјалну штету наведеним предузећима у укупном износу од око 9.650 КМ”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је лице Б.Л. осумњичено и да је у току 2016. и 2017. године навело оштећено лице, да на своју штету региструје друштво ограничене одговорности у Лакташима, а да њему (Б.Л.) да овлаштења за рад са банком.

То лице је осумњичено да је склапало уговоре без знања оштећеног, фалсификовало потписе оштећеног на признаницама, налозима за пренос средстава и чековима, подизало готов новац, чиме је оштећеном лицу причинило материјалну штету у износу од око 10.500 КМ, а за себе прибавило противправну имовинску корист.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана