Извјештај против раднице Дома за стара лица Приједор: Дуплим рачунима присвојила више од 37.000 КМ

Н. Р.
Извјештај против раднице Дома за стара лица Приједор: Дуплим рачунима присвојила више од 37.000 КМ

ПРИЈЕДОР - Радница приједорског Дома за стара и болесна лица Љиљана М. из Новог Града пријављена је Тужилаштву због сумње да је присвојила око 37.000 КМ од наплате смјештаја и услуга медицинске његе у овом дому, сазнаје “Глас Српске”.

Против осумњичене извјештај је предала Полицијска управа Приједор, која је терети за више кривичних дјела.

- Осумњичена је правила и потписивала дупле рачуне за коришћење смјештаја и додатних услуга у дому, тако што је рачуне на којима су наведени само износи смјештаја предавала књиговођи, док је рачуне увећане за додатне трошкове издавала странкама и наплаћивала, не прилажући их књиговођи, као ни новац уплаћен на основу тих рачуна - рекли су у полицији.

Додали су, наводећи иницијале, да се она терети да је ово радила од новембра 2019. године до фебруара ове године.

- Осумњичена је да је присвајала новац који су корисници дома, односно њихови сродници, плаћали за смјештај и медицинску његу, а који је требало да уплате на жиро-рачун дома. Књиговођи није пријављивала ни боравак појединих корисника дома, а за које је правила уговоре и наплаћивала мјесечне износе за коришћење смјештаја, додатних услуга и медицинске његе - казали су у полицији.

Она се терети за проневјеру у стицају са кривичним дјелима, злоупотребу службеног положаја или овлашћења, повреду обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање те фалсификовање исправе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана