Изручен Црногорaц осумњичен за убиство у Ђеновићима

Срна
Изручен Црногорaц осумњичен за убиство у Ђеновићима

ПОДГОРИЦА - Управа полиције Црне Горе саопштила је да је данас реализована екстрадиција Црногорца чији су иницијали Н.И. (30) из БиХ у Црну Гору осумњиченог за убиство почињено прошле године у мјесту Ђеновићи у Херцег Новом.

Н.И. се потражује на основу међународне потјернице Интерпола Подгорица ради обезбјеђења његовог присуства кривичном поступку који се води против њега у Црној Гори због кривичних дјела тешко убиство, те недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

"Н.И. је осумњичен да је 6. јуна прошле године у мјесту Ђеновићи у Херцег Новом заједно са Д.Ш. употребом ватреног оружја, по претходно припремљеном плану и са умишљајем, на подмукао начин лишио живота оштећеног С.Ш.", наведено је у саопштењу.

У Ђеновићима је прошле године убијен Стефан Шаровић, а црногорска полиција за овај злочин сумњичи Николу Ивовића из Херцег Новог и Душана Шиља, који има држављанство БиХ.

Шаровић је ликвидиран са шест хитаца, 6. јуна, у вили "Акација хил", а црногорски медији су писали да је убиство повезано са обрачуном нарко-картела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана