Изгорио рафтинг камп на обали Таре

Срна
Foto: Срна

ФОЧА - Рафтинг камп “Енцијан” на десној обали Таре у мјесту Брштановица у фочанској општини у потпуности је изгорио у пожару који је изазван људским фактором, саопштено је из Полицијске управе Фоча, из које упозоравају да су на подручју у њиховој оперативној надлежности за викенд евидентирана четири пожара изазвана људским фактором.

Полицији је у суботу, 31. јула, око 13:30 пријављен пожар у Рафтинг кампу “Енцијан”, у власништву лица чији су иницијали Ш.М.

“Пожар су локализовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Фоча. Камп је изгорио у потпуности, а људских жртава није било”, наведено је у саопштењу.

Приликом увиђаја констатовано је да је пожар изазван људским фактором.

Увиђај су извршили припадници Полицијске управе Фоча и инспектор за експлозивне материје и послове заштите од пожара. Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње.

У току је рад на расвјетљавању и документовању овог случаја, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговарајући извјештај.

“Полицијска управа Фоча апелује да грађани приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре, као и да је не остављају без надзора. Према лицима која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полицијски службеници Полицијске управе Фоча ће предузети адекватне мјере у складу са важећим законским прописима, односно та лица ће бити санкционисана”, наводи се у саопштењу.

Из полиције напомињу да су у случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара грађани дужни да одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или надлежну полицијску станицу на дежурни број 122.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана