Из куће украли иконе, кандила и алкохол

Ј.Са.
Из куће украли иконе, кандила и алкохол

БАЊАЛУКА - Радован С. (51), Бранислав Ћ. (30) и Мирко С. (26), сви из Бањалуке осумњичени су да су провалили у кућу и украли више православних икона и кандила те других предмета, чиме су власника оштетили за око 10.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су, наводећи иницијале осумњичених, да је против њих у сриједу поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бањалука.

- Службеници Полицијске управе Бањалука извјештај против Р. С, Б. Ћ. и М. С. поднесен је због постојања сумње да су починили кривично дјело тешка крађа - саопштено је из полиције.

Додају да се ухапшени сумњиче да су крађу починили између 29. маја и 6. јуна тако што су искористили одсуство власника куће у Бањалуци и употребом снаге и подесног алата насилно отворили врата на кући, гаражи и помоћном објекту.

- Након што су провалили у наведене објекте извршили су преметачину, те пронашли и украли више православних икона, мозаика, кандила, одјевних предмета, флаша алкохолног пића, сетова посуђа, алата и машина, након чега су побјегли. Према изјави оштећеног причинили су материјалну штету од око 10.000 КМ - стоји у саопштењу полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана