Истукао и опљачкао човјека који му је помогао

Јелена Станић
Истукао и опљачкао човјека који му је помогао

ГРАДИШКА - Семир Бурић (50) из Градишке ухапшен је након што је претукао Добојлију, који му је покушао помоћи послије саобраћајне несреће у Орахови код Градишке те му је украо возило, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Несвакидашњи напад десио се у сриједу око 14 часова када је Бурић “пасатом” слетио са локалног пута. Наилазећи тим путем и не слутећи невољу, радник једне добојске фирме зауставио се да би му помогао.

Видио је да се десила саобраћајна несрећа те је стао да би помогао повријеђеном. Повријеђени мушкарац, умјесто да му буде захвалан, напао га је и почео да га удара шакама по глави и тијелу.

- Жртву је извукао из “фолксваген транспортера”, који је у власништву предузећа те сјео за волан и побјегао - казали су у Полицијској управи Градишка, наводећи иницијале.

Недуго послије тога, Бурић се вратио у украденом возилу и покушао да извуче свој “пасат”. Након безуспјешних покушаја отрчао је у непознатом правцу, оставивши оба аутомобила.

- На мјесто догађаја изашли су припадници Полицијске управе Градишка, који су указали помоћ повријеђеном те га превезли у Дом здравља у Градишци, гдје су му констатоване лаке тјелесне повреде - рекли су у полицији и додали да су у Орахови око 20.30 часова пронашли и ухапсили Бурића.

Према незваничним информацијама, у крви Бурића након хапшења је утврђено око 0,5 промила алкохола у крви.

- Осумњичени је око 20.30 часова у Орахову пронађен и ухапшен, а утврђено да је био у алкохолисаном стању - рекли су у полицији.

Бурић је, како сазнајемо, познат по чињењу кривичних дјела, а раније је у Окружном суду Бањалука осуђен на седам године робије због убиства комшије Лазара Грбића у селу Орахова код Градишке 2001. године.

Он је тада полицији рекао да је 12. фебруара 2001. године у вечерњим часовима дошао до куће Грбића, са којим се раније свађао, ушао кроз прозор и аутоматском пушком га ударио у главу и побјегао. Грбић је од тешких повреда преминуо десет дана касније у Клиничком центру Бањалука. Бурић је током суђења негирао да је то рекао.

Полиција

У Полицијској управи Градишка казали су да је о случају обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука.

- Тужилац је наложио да по комплетирању и документовању предмета против осумњиченог буде поднесен извјештај за тешку крађу и тјелесну повреду - додали су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана