Истрага убиства Дамира Остојића: Аутомафијаши данас на препознавању у тужилаштву

Н. Т.
Истрага убиства Дамира Остојића: Аутомафијаши данас на препознавању у тужилаштву

Бањалука - Стефан Самараџија из Пала, Милош Обрадов и Недељко Лиздек данас ће бити доведени у Републичко тужилаштво како би се обавило препознавање у оквиру истраге убиства Дамира Остојића Шијана (43), сазнаје “Глас Српске”.

 

Према нашим информацијама они ће бити показани одређеним свједоцима како би могли да их виде и кажу да ли знају да неко од њих тројице има везе с ликвидацијом Остојића или не.

Сви они су познати полицији по чињењу кривичних дјела,а повезују их и с аутомафијом и убиством сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића. У оквиру истраге убиства Остојића недавно је у тужилаштву саслушан и аутомфијаш Срећко Трифковић из Пала којег као и Самарџију и Обрадова терете да су крајем јула 2018. године у Сарајеву украли црну “шкоду октавију” караван с којом су се убице Остојића довезле на мјесто злочина у Бањалуци.

Возило је  скривано на подручју Сарајева, а посљедњег дана јула прошле године двојица осумњичених су га превезли на подручје Бањалуке гдје су га скривали до дана убиства. Тај аутомобил је након злочина пронађен  запаљен у Пискавицим код Бањалуке и у њему је била аутоматска пушка која је изгорјела.

Остојић је усмрћен 5. септембра прошле године у близини своје куће када је убица на његов џип “ренџ ровер” испалио 15 хитаца у бањалучкој Козарској улици. Тад је повријеђена његова супруга Сандра Јошић (40) која  је задобила више прострелних рана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана