Истрага смрти цазинског матуранта: Младић се упуцао хицем из пиштоља

Н.Т.
Истрага смрти цазинског матуранта: Младић се упуцао хицем из пиштоља

ЦАЗИН - Матурант средње школе у Цазину Амар Башагић (19) усмртио се хицем из пиштоља у породичној кући у цазинском насељу Јапића брдо, а полиција истражује да ли се ради о несретном случају или самоубиству, потврђено је "Гласу Српске"

Портпарол МУП-а Унско - санског Кантона Аднан Бегановић, наводећи иницијале страдалог, рекао је да им је овај случај пријављен синоћ и да је у току истрага.

- Синоћ у 22.45 часа полицијска  станица Цазин запримила је дојаву грађана да је дошло до употребе ватреног оружја у приватној кући на Јапића брду. Приликом изласка на лице мјеста патрола полиције и припадници Дома здравља Цазин пронашли су беживотно тијело Б. А.  Поред њега је пронађен пиштољ - казао је портпарол Бегановић

Додао да је о свему обавијештено Кантонално тужилаштво које је наложило да се обави увиђај.

- У току је истрага како би се утврдиле све околности овог догађаја, односно да ли се ради о несретном случају из нехата или самоубиству. Према досадашњим информацијама младић није оставио ништа што би указивало да ће се десити ова трагедија - рекао је Бегановић.

Истакао је да је  тијело настрадалог одвезено  на патологију Кантоналне болнице у Бихаћу како би се урадила обдукција и утврдио узрок смрти.

Бегановић је рекао да више информација не може да каже док се не заврши истрага.

Према непотврђеним причама у Цазину младић је наводно нашао оружје у кући и случајно се упуцао.

Вијест о Амаровој смрти на Фејсбук страници је пренијела и његова школа, "Прва средња школа Цазин" чији је он био  овогодишњи матурант.

Џеназа настралом младићу бит ће обављена сутра у 16 сати на породичном мезарју Јапића брдо.  Бројни пријатељи путем друштвених мрежа опраштају се од младића, мотиви нису познати.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана