Истрага пљачке у Никшићу у коју је укључен држављанин БиХ: Билећанин украо возило за пљачку и учестовао у злочину

Небојша Томашевић
Истрага пљачке у Никшићу у коју је укључен држављанин БиХ: Билећанин украо возило за пљачку и учестовао у злочину

БИЛЕЋА - Стојан Албијанић (27) из Билеће ухапшен је због сумње да је учествовао у оружаној пљачки око 400.000 евра довезеног у Пошту у Никшићу током које је убијен радник обезбјеђења Љубиша Мрдак, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи његове иницијале он је ухапшен због краше аутомобила и разбојништва.

- Лице С. А.  сумњичимо да се може довести у везу с крађом возила у Дервенти почињеног између 7. и 8. септембра као и због кривичног дјела разбојништво почињеног у Црној Гори-наводи се у саопштењу МУП-а РС.

Разбојништво у Никшићу је почињено у сриједу ујутро и тројица пљачкаша су тада напала раднике обезбјеђења и ранила Мрдака који им се супроставио и који је касније преминуо. Пљчкши су се пред Пошту довезли џипом "нисан кашкаји" БХ регистарских ознака, а возило су запалили у мјесту Гребице код Никшића. Према незваничним информацијама  аутомобил је украден почетком септембра са паркинга у Шантићевој улици у Дервенти. Трагом ове информације полиција је и дошла до одређених информација да су неки од пљачкаша из БиХ што је и довело до хапшења Албијанића. Према незваничним информацијама припадници Полицијске управе Требиње трагају за још једном особом која се може довести у везу с поменутом пљачком.

Из Полицијске управе Требиње, наводећи иницијале, саопштили су да су по наредби Окружног суда у Требињу, извршили су претрес куће, помоћних просторија и возила које користи Албијанић.

-  Том приликом пронађени и привремено одузети трагови који могу послужити у расвјетљавању кривичног дјела разбојништво, које се догодило истог дана у Никшићу, у Црној Гори - саопштила је ПУ требиње не наводећи детаље.

Извор близак истрази је казао да Албијанић до сада није имао криминални досије.

Тојица маскираних и наоружаних разбојника у сриејду ујутро су напали раднике обезбјеђења који су били уз блиндирано вотило које је довезло новац пред Пошту у Никшићу у Његошевој улици. Том приликом разбојници су раднике обезбјеђења и попрксали бибер спрејом, кренули ударати кундаком. Двојица радника  су пала, а Мрдак се ухватио у коштац са једним од нападача који је, наводно, из непосредне близине пуцао и погодио Мрдака у груди. Према незваничним информацијама, новац је допремљен због исплате пензија.

Тужилаштво

Осумњичени Стојан Албијанић требао би бити предат у требињско Окружно тужилаштво, а затим у сарадњи с властима Црне Горе бити испитан или педат њима. До закључења овог броја "Гласа Српске" није био испитан у полицији. У Тужилаштву су појаснили да су усмено обавијештени од Тужилаштва у Црној Гори о овом хапшењу, али су истакли да од њих морају да добију замолницу за поступање.

- Том замолницом биће прецизирано да ли они потражују то лице за изручење или да ли ће тражити да га ми саслушамо и у ком својуству је та особа, да ли свједок или осумњичени-рекли су у Тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана