Истрага о убиству сарајесих полицајаца кренула испочетка

Срна
Истрага о убиству сарајесих полицајаца кренула испочетка

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево покренуло је испочетка истрагу убиства полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића у сарајеском насељу Алипашино поље, чије убице ни скоро годину дана од ликвидације нису откривене, сазнаје лист “Аваз”.

Исти извор наводи да полиција ни након годину дана није прошашла возило којим су се 26. октобра 2018. године на мјесто убиства довезле убице, као ни пушку из које су Шеховић и Вујиновић брутално ликвидирани.

Према информацијама “Аваза” од извора блиских истрази, поново је формиран тим који има задатак да све опет “прочешља” и провјери све трагове.

У овај тим поново су укључени два кантонална тужиоца, припадници МУП-а Кантона Сарајево и Агенције за истраге и заштиту БиХ, а формиран је и истражни центар у згради Тужилаштва у којем се прикупљају сви подаци.

“Аваз” наводи да то значи да Тужилаштво нема ниједан чврст доказ, те да је евидентно да су тужиоци и истражиоци, иако је истрага интензивирана, били на почетку на погрешном трагу и да је скоро годину дана провјера, вјештачења и саслушања свједока била скоро узалудна.

Потрошено је на десетине хиљада марака на разна вјештачења и провјере, а није пронађен ни црни “сеат леон”, за којим је полиција почела потрагу тек након четири дана, а у почетку је трагала за црним “голфом пет”, што показује да је истрага била “мањкава”.

До сада није утврђено ни шта је било са аутомобилом марке “рекстон” с блинкерима, који су грађани видјели на лицу мјеста.

Тужилаштво Кантона Сарајево у притвору је због убиства полицајаца више од девет мјесеци држало Срећка Трифковића, Милоша Обрадова, Недељка Лиздека и Стефана Самарџију са Пала.

Они су скоро сви пуштени из притвора, а преузела их је Полиција Републике Српске, која их сумњичи за убиства у Бањалуци и друга кривична дјела за која су признали кривицу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана