Истрага ликвидације Жељка Булатовића у Новом Саду: Убијен четири дана прије пресуде сину

Небојша Томашевић
Истрага ликвидације Жељка Булатовића у Новом Саду: Убијен четири дана прије пресуде сину

Нови Сад - Црногорац Жељко Булатовић (55) убијен је у Новом Саду само четири дана прије изрицања пресуде у Бањалуци његовом сину Александру (31), кога терете за убиство Мирослава Лазаревића из Источног Сарајева.

Медији из Србије повезали су ова два злочина, наводећи да је старији Булатовић ликвидиран из освете због убиства Лазаревића, али то нико званично није потврдио. Жељко је убијен у понедјељак око 22 часа испред зграде у којој је становао у новосадској улици Браће Дроњак. Усмрћен је хицем из пиштоља, а убица је побјегао и за њим се трага. До закључења овог броја “Гласа Српске” није био откривен нити саопштен мотив злочина.

Људи блиски породици Булатовић сматрају да поменута два злочина немају везе.

- Породица Булатовић вјерује да Жељко није убијен из освете. Он посљедњих пола године није долазио у БиХ нити је посјећивао Александра - казао је познаник породице Булатовић, не желећи да му помињемо име.

Бранилац Александра Булатовића, Милан Петковић није могао да коментарише случај.

Заступник породице Лазаревић, адвокат Сенад Дуповац, јуче је био на Суду БиХ, због чега нисмо могли да добијемо његов коментар. Александар Булатовић оптужен је да је заједно са Сашом Видовићем (35) из Бијељине усмртио Лазаревића 16. октобра 2016. године. Тога дана у два часа иза поноћи, наведено је у оптужници, они су на њега испалили 24 хица из аутоматске пушке док се возио у “голфу 7” у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву. Побјегли су у Сарајево, гдје су заједно с оружјем запалили украдени БМЊ Џ5. Булатовић и Видовић били су осуђени на на 39 година робије, али је пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и предмет вратио на ново одлучивање. Суђење у поновљеном поступку је завршено у понедјељак поподне у бањалучком Окружном суду, који је изрицање пресуде заказао за петак.

Суђење

Убијени Жељко Булатовић у посљедње вријеме није виђан на суђењима његовом сину Александру и оптуженом Саши Видовићу у бањалучком Окружном суду. Жељко је у ранијем поступку повремено долазио, али након што је укинута првостепена пресуда и поступак против оптужених поновљен, више није долазио у судницу у Бањалуци. Суђење је скоро редовно пратио отац убијеног Мирослава Лазаревића, Брацо који је на завршном рочишту изјавио да суд оптужене треба да осуди ако су криви, а ако нису, онда треба да их ослободи и пусти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана