Источно Сарајево: Тужилаштво запримило налаз о смрти нерођене бебе

Срна
Источно Сарајево: Тужилаштво запримило налаз о смрти нерођене бебе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву запримило је од Полицијске станице Источна Илиџа патолошки налаз о смрти нерођене бебе у Болници "Србија" у Источном Сарајеву.

Портпарол овог тужилаштва Невен Крамер рекао је Срни да је од Полицијске станице Источна Илиџа запримљен службени материјал на оцјену и надлежност 23. марта.

"Материјал је задужио предметни тужилац који ће након његове анализе предузети све законом прописане мјере и радње, с циљем расвјетљавања наведеног догађаја", додао је Крамер.

Вршилац дужности директора Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија потврдио је јуче Срни да је ова болница добила патолошки налаз о смрти нерођене бебе у овој здравственој установи, који је прослиједила МУП-у Републике Српске, надлежном тужилаштву и породици.

Портал "Директ" раније је објавио да је у посједу патолошког налаза којим је утврђен узрок смрти нерођене бебе у Источном Сарајеву. "Смрт нерођене бебе породице Бозало из Источног Сарајева наступила је усљед гушења и посљедичног гутања плодне воде и садржаја цријева, са посљедичним крварењем у доста унутрашњих органа.

Порођај је обављен у 40. седмици трудноће, а претходно је фетус био здрав", наведено је у патолошком налазу који је у посједу "Директа".

Овај портал је раније писао да породица Бозало, Дејана и Бојан, тражи одговорност за смрт своје бебе која се десила 17. фебруара ове године на Одјељењу за гинекологију Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Они и даље тврде да је у питању љекарска грешка и немар, те да се десио низ неправилности са фаталним посљедицама.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана