Инспектори пали са 20.000 КМ мита

Небојша Томашевић
Инспектори пали са 20.000 КМ мита

БАЊАЛУКА - Инспектори Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе (ПУ) Бањалука Ненад Грујић и Јелена Флоријан ухапшени су данас у акцији "Сирано" због сумње да су узели 20.000 КМ мита од Бањалучанина како би му средили да не буде кажњен, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак истрази је казао да су они од њега тражили укупно 30.000 КМ говорећи му да ће, у супротном, против њега бити отворена истрага за неко кривично дјело иако то није било тачно.

- Рекли су му да ће све средити тако да се против њега неће покретати никаква истрага, али им он за­ узврат мора дати новац. Говорили су му да је починио тешко кривично дјело иако за тако нешто нису имали доказе и човјек није учинио ништа за шта би требало да одговара. Те прљаве радње инспектора су откривене и почело је праћење - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, "прљаве" инспекторе пратиле су колеге како би их ухапсили на дјелу и с митом у џепу.

- Након што су осумњичени од жртве узели дио новца, реаговала је полиција и ухапсила их с тим новцем - рекао је наш извор.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС), наводећи иницијале, саопштило је да Грујића и Флоријанову сумњиче за кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- У истрази под надзором Посебног одјељења Републичког тужилаштва слободе су лишени Н. Г. и Ј. Ф. из Бањалуке. Акција је изведена у сарадњи са Полицијском управом Бањалука и Управом за обезбјеђење личности и објеката. Ухапшени су службеници Одјељења за привредни криминалитет ПУ Бањалука - рекла је портпаролка МУП-а Мирна Миљановић.

Према њеним ријечима, током акције полиција је код осумњичених пронашла 20.000 КМ, док је претресом локација и возила које они користе пронађено још новца. Истакла је да ће осумњичени након испитивања у полицији бити предати у надлежност Републичког тужилаштва на даље поступање. Није могла да открива друге детаље. Акцију "Сирано" спровели су службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач поручио је да униформа или значка неће никога заштитити у случају корупције.

- Нико неће бити заштићен у МУП-у ако учини кривично дјело. Нарочито ће се на удару наћи корупција, примање мита, уцјена - нагласио је Лукач.

Претреси

Полиција је претресла "рено" и "голф" код ресторана "Сирано" на кружном току на Лаушу, а у једном возилу пронађен је новац. Сазнајемо да је у бањалучком насељу Обилићево током акције претресен угоститељски објекат "Моја кафана" који повезују са Грујићем. Он формално није власник кафане, али мјештани тврде да је његова.

- Два сата је кафић био ограђен траком. Чула сам да кафаном газдује неки полицијски инспектор. Чула сам да су тражили неке паре - рекла је мјештанка Обилићева не желећи да јој објавимо име.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана