Инцидент у Власеници: Због клања курбана ногом ударио имама

Н. Т.
Инцидент у Власеници: Због клања курбана ногом ударио имама

Власеница - Мехмед Куљанчић (25) из Власенице испитан је у полицији због сумње да је напао и ногом ударио главног имама Нурдина еф. Грахића у Меџлису Исламске заједнице у поменутом граду, потврђено је “Гласу Српске”.

Инцидент се десио у недјељу, а како сазнајемо, Куљанчић је  ушао у зграду Меџлиса рано ујутро и псовкама започео инцидент.

- Ушао је за мном у канцеларију. Пљунуо ме у лице и опсовао, а потом ме ногом ударио у леђа. Желио је тучу, али су га присутни спријечили. Позвао сам полицију, која је брзо стигла и одвела насилника - казао је Грахић.

Према његовим ријечима, разлог за напад је то што Исламска заједница Куљанчићу није дала да обави обред клања курбана на подручју Власенице.

- Цијенили смо да није особа која може на квалитетан начин да заврши посао. Желио је само да заради новац - казао је Грахић.

Куљанчић тврди да га је имам Грахић први напао и да му је дужан новац за услуге које је чинио за Меџлис у Власеници.

- Хоџи сам дан прије Бајрама рекао да ми дугују паре и он ми је одговорио: “Добићеш сутра, послије Бајрама, јер не могу ти сада рећи шта ћеш добити.” Сутрадан сам отишао до њега и рекао: “Ево мене, хоџа, да ми даш оно што ми јуче ниси могао дати јер си постио.” Рекао ми је: “Заболи ме за тебе и ударио ме у прса.” Закачио сам га ногом и то је то - казао је Куљанчић.

Из Полицијске управе Зворник, наводећи иницијале, истакли су да провјеравају наводе пријаве да је Куљанчић напао вјерског службеника у Власеници. Сазнајемо да је осумњичени, након што је од њега узета изјава у полицији, пуштен да се брани са слободе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана