Игру на вагону прекинуо струјни удар

Јелена Станић
Игру на вагону прекинуо струјни удар

Коњиц - Дјечак К. Д. (15) из Коњица тешко је повријеђен када га је ударила струја на вагону на жељезничкој станици у Коњицу, потврђено је “Гласу Српске”. Том приликом лакше је повријеђен и В. Ц. (14) .

Несрећа се десила у недјељу око 17 часова, када су тинејџери ушли у забрањену зону и попели се на један од вагона и непажњом додирнули електромрежу високог напона.

- На лицу мјеста утврђено је да је приликом несреће тешке тјелесне повреде задобио К. Д., који је након указане помоћи у болници у Коњицу превезен у Универзитетски клинички центар Сарајево - саопштили су из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (МУП ХНК).

Још су рекли да им је пријављено да су се дјеца играла на вагону који је био под електричним напоном.

Из Клиничко-болничког центра Сарајево нису могли да да дају информације о здравственом стању повријеђеног малољетника, јер нису добили родитељску сагласност. Према непотврђеним информацијама, малишан је јуче био у критичном стању.

Такође нису били упознати са стањем лакше повријеђеног дјетета, које се налази на болничком лијечењу у Коњицу.

Дежурни тужилац је обавио увиђај и за сада не постоје основи сумње да је ријеч о кривичном дјелу. Други детаљи нису саопштени.

Мјештани Коњица који живе у близини жељезничког депоа нису знали шта се догађа док нису чули сирене и видјели ватрогасна возила.

- Мислили смо да је ријеч о пожару. Тек касније смо сазнали да су двојица малишана повријеђена - казао је један од мјештана, који није желио да му име објавимо.

Поједини медији објавили су да је вагон био пун муниције, али нико од надлежних то нити је потврдио нити демантовао.

Јавности је још у свјежем сјећању несрећа из Трнопоља код Приједора, када је струја ударила Л. Ч. (20) и Е. С. (19) из Бањалуке који су се попели на вагон да би се усликали. Они су увече отишли до напуштених теретних вагона гдје су се попели из жеље да направе селфи. Међутим, струјни удар их је бацио са вагона на пругу. На срећу, они су несрећу преживјели, али су посљедице трајне.

Ризикују живот

Из “Жељезница ФБиХ” су саопштили да су и јучерашњој несрећи, нажалост, повријеђена дјеца, али да она нису изолован случај.

- Нажалост упркос свим упозорењима и забранама, које су јасно видљиве, пругом се крећу неовлашћена лица и на тај начин доводе у опасност своје и туђе животе - рекли су из “Жељезница ФБиХ” и нагласили да су пењање на вагоне, кретање уз пругу и прелазак пруге на недозвољеним мјестима строго забрањени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана