Идентификован осумњичени за убиство Страхиње Стојановића

Г.С.
Идентификован осумњичени за убиство Страхиње Стојановића

БЕОГРАД - Полиција Србије је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду идентификовала осумњиченог за убиство Страхиње Стојановића ауто-бомбом 13. септембра на Новом Београду, саопштио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

 

Осумњичени, како је објаснио Стефановић, није само држављанин Републике Србије, због чега је, у сарадњи са другим државним органима, у току расписивање међународне потјернице, саопштено је из његовог кабинета.

Стефановић је похвалио припаднике полиције који су расвијетлили убиство, напомињући да да су они озбиљним и добрим радом, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом успјели да идентификују извршиоца овог кривичног дјела и прикупе довољно доказа за подношење кривичне пријаве.

Подсјетио да је полиција ефикасним радом у претходним недјељама брзо расвијетлила два убиства која су се догодила у том периоду, као и једно убиство из 2009. године.

"Професионалци у полицији показали су да умеју успешно да реше и најсложеније случајеве и најтежа кривична дела", закључио је Стефановић.

Стојановић је убијен прошле седмице у експолозији аутомобила у Омладинских бригада, када је са њим у возилу била његова партнерка, држављанка Колумбије.

Он је преминуо убрзо након експлозије, а она није задобила теже повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана