Храбри полицајци спасили Модричанина из хладне Босне

Н. Т.
Храбри полицајци спасили Модричанина из хладне Босне

МОДРИЧА - Захвљујући храбрости и несебичности полицајаца из Модриче Алексе Којића и Мирсада Кумбарића спашен је још један људски живот.

Они су јутрос брзом реакцијом успјели да суграђанина Н.Б. (67) извуку из хладне Босне убиједивши га да одустане од намјере да себи одузме живот. Храбри полицајци су испричали да је акција спасавања почела око шест часова када су обавијештени да се Н.Б. удаљио од куће и да породица сумња да ће да се убије.

- Одмах смо се упутили у потрагу за њим и кренули према шљункари на ријеци Босни у мјесту Гаревац јер смо имали информацију да је отишао тамо. Када смо стигли видјели смо човјека који је ушао у воду и одмакао неких 30- так метара од обале - казао је Којић за "Глас Српске". Додао је да су одмах, не размишљајући о својим животима и хладноћи воде, загазили у ријеку и почели да причају са њим како би га одвратили од његове намјере.

- Морали смо да бирамо ријечи и да с њим причамо полако како би успјели да га спасимо. Био је у плићаку, али на том мјесту се копа пијесак и има дубоких рупа, па је постојо страх да у њих упадне или ускочи. Није нам било хладно, иако су нам униформе биле натопљене водом - испричао је Којић.

Додао је да је лагано ишао према човјеку у води говрећи му да се смири те га је позивао да заједно изађу на обалу.

- Колега Кумбарић такође је загазио у воду. Нас двојица убјеђивали смо суграђанина да се врати на обалу. Говорили смо му да ништа није вриједно да себи одузме живот и да све може да се среди  - рекао је Којић.

Истакао је да је то све трајало неких 15-так минута и да је човјек у једном моменту кренуо из ријеке према обали.

- То је било велико олакшање, као да нам је пао камен са срца јер смо схватили да смо успјели да га убиједимо и да ћемо га спасити. Чим је дошао близу обале извели смо га из ријеке, утоплили и службеним возилом одвезли у Дом здравља Модрича - рекао је Којић.

Храбри полицајци су истакли да им је то што су успјели да спасу некоме живот најбоља медаља и признање за рад, али и обавеза да буду још бољи. Како сазнајемо, Модричанин Н.Б. након указане помоћи у Дому здравља превезен је у болницу у Добоју гдје задржан на лијечењу на одјељењу психијатрије

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана