Хасић након 24 године скривања ухапшен због убиства четворице Срба

Небојша Томашевић
Хасић након 24 године скривања ухапшен због убиства четворице Срба

СРЕБРЕНИК - Неџад Хасић из Сребренице ухапшен je данас након 24 годинe скривања због убиства четворице Срба код Сребренице, потврђено је за "Глас Српске".

Хасића, који је за тај злочин осуђен на 20 година затвора,  ухапсили су  припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у мјесту Тиња  код Сребребника.

Према нашим сазнањима, током хапшења мјештани поменутог насеља покушали су да омету припаднике СИПА како њихов комшија не би био ухапшен. Они су се били окупили у већем броју испред његове куће. СИПА је не наводећи име ухапшеног, саопштила да је Хасић ухапшен на основу међународне потјернице Интерпола.

Истакли су да је приликом хапшења претресен објекат који користи осумњичени и том приликом пронађено је оружје.

- Заплијењене су  двије аутоматске пушке,  полуаутоматска пушка, карабин, малокалибарска пушка, три пиштоља,  оптика за снајпер. Пронађено је и десет спремника за муницију и већа количина муниције различитих калибара – саоштили су у СИПА и додали да ће ухапшени бити предат надлежном органу.

Додали су да је хапшење изведено у сарадњи са МУП-ом Републике Српске и МУП-ом Тузланског кантона. Према нашим сазнањима информацију о мјесту скривања убице открили су припадници МУП-а РС.

Хасић је 02. мaja 1996. године заједно са  Самирем Авдићем из Братунца, Ахмом Харбашом и Бехудином Хусићем из Сребренице убио четири српска цивила у мјесту Крушев До код Сребренице. Усмртили су Ђорђа Петровића, Николу Модраковића,  Момчила Ристановић  и Влајка Зекића. Због овог злочина суђено им је у Окружном суду у Бијељини гдје су добили укупно 60 годину затвора. Хасић је осуђен на 20 година робије. Након првостепене пресуде су побјегли па је издата међународна потјерница за њима и одређен  притвор. Хасић се, након што је пуштен из притвора у Бијељини, налазио наводно на подручју Тузланског кантона  живио је без личних докумената. За њим је потјерницу расписао Окружни суд у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана